Boston Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Boston Terriër is een van de weinige rassen die echt in Amerika is ontstaan. In de gebieden rond Boston werd in de 19de eeuw een nieuw ras gefokt uit de kruising van de Bulldog met de Bull Terriër.

De Boston Terriër was hiervan het resultaat en moest als vechthond dienst doen. Maar al gauw kreeg dit ras een veel minder agressief karakter en werd hij een geschikte gezelschapshond. Het is één van de meest verspreide en geliefde honden in de Verenigde Staten.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstVerenigde Staten
GroepGezelschapshonden
Hoogte30-35 cm
Gewicht6-9 kg
KleurZwart of gestroomd met witte aftekeningen aan de borst, de poten, de staart en het hoofd.

Karakter van de Boston Terriër

De Boston Terriër is een zeer goede gezelschapshond. Het is een echte kindervriend. Hij geniet ervan om spelletjes met ze te spelen. Hij gedraagt zich overal goed gemanierd en is vriendelijk voor vreemden. Ze blaffen niet veel maar zullen wel het eigendom bewaken en hun baas waarschuwen en verdedigen.

Men mag tijdens de opvoeding niet te hard optreden. De hond is gevoelig voor stemintonaties en men zal hiermee het meest bereiken. Ze zijn slim genoeg om snel bevelen te begrijpen.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenfrisbee

Product advies

Verzorging van de Boston Terriër

De fijne, korte en glanzende beharing van de Boston Terriër verhaart weinig indien hij goed verzorgd wordt. Die verzorging is niet moeilijk. Af en toe borstelen en schoonwrijven met een natte doek doet wonderen, maar als het nodig is mag hij ook in bad gestopt worden.

Omdat dit ras gevoelig is voor oogontstekingen moet men er goed op letten dat ze steeds zuiver zijn. Ook de gezichtsrimpels mogen soms met een verzorgende lotion worden ingesmeerd.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie