Boston Terriër

boston terrier

De Boston Terriër is een van de weinige rassen die echt in Amerika is ontstaan. In de gebieden rond Boston werd in de 19de eeuw een nieuw ras gefokt uit de kruising van de Bulldog met de Bull Terriër.

De Boston Terriër was hiervan het resultaat en moest als vechthond dienst doen. Maar al gauw kreeg dit ras een veel minder agressief karakter en werd hij een geschikte gezelschapshond. Het is één van de meest verspreide en geliefde honden in de Verenigde Staten.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstVerenigde Staten
GroepGezelschapshonden
Hoogte30-35 cm
Gewicht6-9 kg
KleurZwart of gestroomd met witte aftekeningen aan de borst, de poten, de staart en het hoofd.

Karakter van de Boston Terriër

De Boston Terriër is een zeer goede gezelschapshond. Het is een echte kindervriend. Hij geniet ervan om spelletjes met ze te spelen. Hij gedraagt zich overal goed gemanierd en is vriendelijk voor vreemden. Ze blaffen niet veel maar zullen wel het eigendom bewaken en hun baas waarschuwen en verdedigen.

Men mag tijdens de opvoeding niet te hard optreden. De hond is gevoelig voor stemintonaties en men zal hiermee het meest bereiken. Ze zijn slim genoeg om snel bevelen te begrijpen.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenfrisbee

Product advies

Verzorging van de Boston Terriër

De fijne, korte en glanzende beharing van de Boston Terriër verhaart weinig indien hij goed verzorgd wordt. Die verzorging is niet moeilijk. Af en toe borstelen en schoonwrijven met een natte doek doet wonderen, maar als het nodig is mag hij ook in bad gestopt worden.

Omdat dit ras gevoelig is voor oogontstekingen moet men er goed op letten dat ze steeds zuiver zijn. Ook de gezichtsrimpels mogen soms met een verzorgende lotion worden ingesmeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
Bichon Frise

Bichon Frisé

Volgende artikel
cavalier king charles spaniel

Cavalier King Charles Spaniël