Greyhound

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Reeds in het oude Egypte hield men Greyhound achtige honden voor de jacht op wild. Deze zijn via handelsrouten verspreid over de Arabische wereld. Ook in Griekenland kwamen deze windhonden terecht. Dit zouden de rechtstreekse voorvaderen zijn van de huidige Greyhound.

Via de Romeinen is deze hond in Europa beland, meer bepaald in Groot-Brittannië. Eeuwenlang werd de hond gebruikt voor de jacht op herten en wilde zwijnen, evenals voor de rennen. Tot de 19de eeuw behoorde de Greyhound enkel toe aan de adelstand.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepWindhonden
HoogteReuen: 71-76 cm; teven: 68-71 cm
Gewicht30kg
KleurZwart, wit, rood, reebruin, gestroomd en ook aftekeningen zijn toegelaten.

Karakter van de Greyhound

Deze honden zijn een waardige hond waarvan de intelligentie al eens onderschat wordt door zijn terughoudend karakter. Thuis is hij een erg rustige hond die van het contact met mensen geniet. Hij is liefdevol voor de familie en vindt kinderen geen probleem indien ze hem niet plagen.

Hij is afstandelijk ten opzichte van vreemden, maar steeds vriendelijk. Hij is ook erg waakzaam zonder daarbij blafferig te worden. De Greyhound is een levendige hond die zeker genoeg moet kunnen rennen om gelukkig te zijn.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenbank

Product advies

Verzorging van de Greyhound

De Greyhound is een erg zuivere hond, die geen typische hondengeurtjes meedraagt. Deze hond verhaart wel, maar niet erg. Af en toe een borstelbeurt helpt om het dode haar te verwijderen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie