Hoe vaak moet je de voerbak van je hond schoonmaken?

hoe vaak voerbak schoonmaken

De vraag hoe vaak je de voer- en waterbakken van jouw hond moet wassen, heeft veel hondeneigenaren verbijsterd. Er is echter een wetenschappelijk antwoord op deze vraag. Naast de wetenschap zijn er enkele andere factoren die van invloed zijn op hoe vaak u de voerbakken van uw hond moet wassen. Deze omvatten: de grootte van uw hond, of u in een vochtige of droge omgeving woont, en hoeveel van elk type voerbak u per dag heeft.

Als u moeite heeft met de hoeveelheid tijd die het kost om de voerbak van uw hond te wassen, vergeet dan niet dat er manieren zijn om de vorming van geurtjes te voorkomen en andere manieren om de hoeveelheid bacteriën die zich in de voerbak ophopen te verminderen. Als het gaat om de hoeveelheid bacteriën die in een kom groeien, hebben dierwetenschappers enkele verrassende feiten ontdekt. Hoe vaker u de water- en voerbak van uw hond schoonmaakt, hoe minder bacteriën zich ontwikkelen.

Hoewel de meeste honden hun voerbak schoon likken, herbergt het microscopisch kleine residu dat achterblijft meerdere soorten bacteriën, waaronder Salmonella en E. Coli . Als uw hond droogvoer eet, moeten de kommen eenmaal per dag worden gewassen, na de laatste maaltijd van de nacht.

Dus hoe moet ik hondenbakken schoonmaken?

Kommen moeten op dezelfde manier worden gewassen als onze gerechten. Als u de kom met de hand afwast, gebruik dan heet zeepsop en een spons. Vermijd alles wat schurend is, zoals staalwol, alleen om krassen te voorkomen. Gebruik altijd zeep, gewoon de kom in heet water spoelen is ineffectief en nutteloos gebleken. Een andere optie is om de kom in de vaatwasser te plaatsen, wat zorgt voor een volledige verwijdering van bacteriën.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
hond blijft krabben

Waarom blijft mijn hond krabben?

Volgende artikel
beste honden bijtring

Top 10 keer de beste honden bijtring

Gerelateerde artikelen