Hoe vaak moet je een hond uitlaten?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Veel hondeneigenaren kunnen bevestigen hoe enthousiast ze zijn als ze een riem pakken en hun pup beseft dat het tijd is om te gaan wandelen! Wandelen is niet alleen een geweldige manier van oefening, het biedt ook belangrijke mentale voordelen voor honden.

Er is zelfs een studie die heeft aangetoond dat het regelmatig uitvoeren van reukwerk een optimistischer gemoedstoestand bij honden bevordert! Naast toiletbezoeken is het de bedoeling dat uw hond minstens één keer per dag een wandeling maakt.

Hoe lang moet mijn hond wandelen?

Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Bijvoorbeeld, een volwassen Duitse Dog zal waarschijnlijk tevreden zijn met een langzame wandeling om het blok, terwijl een energieke jonge border collie misschien twee uur lang wandelt en nog steeds klaar is voor meer! Uw dierenarts kan specifieke richtlijnen geven voor uw specifieke pup – rekening houdend met hun leeftijd, ras en algemene gezondheid.

Houd er rekening mee dat wandelingen niet elke dag hetzelfde hoeven te zijn. Hoewel het belangrijk is om wandelingen voor uw hond te prioriteiten, maakt u zich geen zorgen over super geordend te zijn. Schema’s veranderen en ook het weer is een factor. Op dezelfde manier moeten wandelingen kort zijn als het buiten erg warm of koud is.

Het inhuren van een hondenuitlater kan een goede optie zijn als u een energieke hond heeft, maar u niet altijd de tijd heeft voor een lange wandeling. U kunt ook deze manieren bekijken om verrijking te bieden op dagen dat er weinig mogelijkheden zijn voor fysieke oefening.

Wandelen met puppy’s

Heb je ooit een puppy zien slapen tijdens een spelsessie? Hun lichamen zijn erg goed in het vertellen wanneer ze pauze moeten nemen! Puppy’s moeten nooit worden aangemoedigd (of gedwongen) om door te gaan met oefenen als ze moe zijn.

Verwacht dat wandelingen kort zullen zijn, vooral in het begin, terwijl je puppy eraan gewend raakt aan een riem. Wandelingen op deze leeftijd gaan minder over oefening en meer over training en socialisatie! Vergeet nooit om te stoppen als je puppy moe lijkt te worden.

Honden die onderweg overal aan snuffelen

Hoewel het een beetje vervelend kan zijn als je hond wilt stoppen en alles wilt ruiken, probeer ze dan tenminste een deel van de tijd te verwennen. Wanneer ze vrije keuze hebben tijdens een wandeling, wordt geschat dat honden ongeveer een derde van de tijd ruiken!

Wandelingen zijn de kans voor je hond om het huis uit te komen en te zien wat er in de buurt gebeurt. Overweeg om je route af te wisselen om nieuwheid te bieden, en bekijk deze link voor ideeën over hoe je een speciale “snuffelwandeling” met je hond kunt maken.

Hoe weet ik of mijn hond genoeg beweging krijgt?

Over het algemeen zijn kalme gedragswezen en de neiging om thuis te kunnen settelen goede aanwijzingen dat de oefen- en prikkelbehoefte van een hond wordt voldaan. Een hond die niet genoeg krijgt van deze dingen, kan vernielzuchtig gedrag, onrust of overmatig blaffen vertonen.

Alleen wandelen is vaak niet genoeg voor honden met veel energie en werkende rassen, die vaak ook een hoog niveau van mentale prikkeling nodig hebben. Overweeg voor deze types honden uitlaatkleppen te bieden voor het natuurlijke gedrag waar uw hond naar verlangt om te vertonen. Voorbeelden hiervan zijn geurspel, apporteren, herderswerk en snelheid.

Conclusie

Dagelijkse wandelingen dragen sterk bij aan het fysieke en emotionele welzijn van uw hond. Er zijn veel voordelen om te overwegen, waaronder de onderstaande punten.

Het helpen van uw hond om een gezond lichaamsgewicht te behouden, wat het risico op bepaalde ziekten kan verminderen en ervoor kan zorgen dat ze langer leven.

Het bieden van belangrijke mentale prikkeling.

Het creëren van kansen voor sociale interactie met mensen en andere honden.

Het versterken van de band tussen jij en de pup of hond.

Wees er zeker van om contact op te nemen met uw dierenarts voordat u het oefenprogramma van uw hond wijzigt en dwing ze nooit door te gaan met oefenen als ze moe lijken.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie