Top 10 tips voor een veilige kerst met jouw hond

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het opzetten van de kerstboom is altijd leuk en spannend. De boom helpt de sfeer voor de feestdagen te bepalen en zorgt ervoor dat iedereen in het huishouden goedgemutst is. Het kan echter gevaarlijk zijn om honden rondom kerstbomen te hebben. Jouw hond kan je boom omvergooien, waardoor deze kapot gaat en alles wat ermee is versierd. Ze kunnen zichzelf ook schaden aan de boom.

De boom kan bovenop hen vallen, waardoor ze gewond raken, of de versieringen en dennennaalden kunnen worden gegeten door je hond en hun maag-darmkanaal beschadigen. Het is daarom belangrijk om stappen te ondernemen die ervoor zullen zorgen dat je hond de hele feestdag bij je boom uit de buurt blijft. Hier zijn 10 manieren om dat te doen.

Glimmende en glinsterende versieringen

De meeste honden zijn aangetrokken tot glimmende en glinsterende dingen, en veel kerstboomversieringen hebben meestal beide eigenschappen. Het is een goed idee om deze soort versieringen te vermijden, zodat je boom minder aantrekkelijk is voor je hond en ze minder geneigd zullen zijn om ermee te spelen. Dit betekent niet dat je boom niet aantrekkelijk hoeft te zijn voor de mensen in het huishouden. Er zijn verschillende soorten versieringen die mooi zijn, maar niet de eigenschappen bevatten die honden het liefst hebben.

Leg de aandacht op de onderkant van de boom

Als je hond de versieringen en andere lekkernijen op de boom kan bereiken, zullen ze waarschijnlijk proberen deze te pakken en erop te kauwen. Door de onderste kwart van de boom vrij te laten van versieringen, is je hond minder geneigd om eromheen te snuffelen. De lampjes op de boom kunnen helpen de onderkant van de boom minder leeg te laten lijken in vergelijking met de rest van de boom.

kerstboom hond

Houd de voet van de boom schoon

Gevallen dennennaalden, versieringen en andere boomspullen kunnen snel interessant worden voor je hond. Ze zullen de gevallen spullen vastpakken en naar een hoekje slepen voor een nadere inspectie. Daarom zou je elke ochtend tijd moeten besteden aan het opruimen van alles onder de boom, en gedurende de dag een oogje in het zeil houden op losse naalden en spullen. Als er niets op de grond ligt waar je hond iets van kan oprapen, zullen zij en je boom veiliger zijn tot de feestdagen voorbij zijn.

Gebruik zilverfolie

De meeste honden vinden zilverfolie niet fijn, vooral niet als ze erop lopen, omdat het voor hen zo’n vreemde ondergrond is. Het voelt vreemd aan voor hun pootjes, en de intense glans van het folie maakt ze nerveus. Daarom zal de typische hond ervoor zorgen dat hij niet op (of zelfs in de buurt komt van) zilverfolie gaat liggen als het op de grond ligt. Door zilverfolie te gebruiken om een ​​rok voor je boom te maken, zou je hond af moeten schrikken en ervoor moeten zorgen dat ze niet te dichtbij komen.

Gebruik een afschrikmiddel

Een geweldige manier om te voorkomen dat je hond bij je kerstboom komt, is door er een hondenafschrikmiddel op te spuiten. Je moet het niet kunnen ruiken, dus niemand anders dan je hond zal ooit weten dat het er is. Afschrikmiddelen zoals Don’t Chew Dare! hebben een bittere smaak, dus één hapje op je boom zou ze moeten weerhouden om nog een keer terug te komen.

Hang belletjes in de boom

Als je wilt voorkomen dat je hond met de kerstboom bezig is, zodat je zijn gedrag kunt corrigeren, overweeg dan belletjes langs de onderste takken van de boom te hangen. Wanneer je hond te dichtbij komt, gaan de belletjes rinkelen, zodat je snel de kamer in kunt komen en de situatie kunt aanpakken. Deze optie werkt misschien niet als je jonge kinderen in huis hebt, omdat de kinderen de belletjes waarschijnlijk veel vaker zullen laten rinkelen!

Zet een hondenhek neer

Een hondenhek of babyhek om je kerstboom heen zetten, beperkt je uitzicht op de boom, maar zorgt ervoor dat je hond er op geen enkel moment te dichtbij kan komen. Je moet misschien twee of drie hekken aansluiten om de afstand van een muur naar een andere te overbruggen, maar dan nog is er ruimte voor cadeaus onder en rond de boom.

Gebruik cadeaus als bescherming

Als je hond niet geïnteresseerd is om pogingen te doen om cadeaus open te rijten, kun je ze gebruiken als een muur om je boom te beschermen. Als je geen dergelijke cadeaus hebt, overweeg dan een paar lege dozen in te pakken met inpakpapier voor een feestelijk effect en de dozen dan rond de boom te leggen voor extra bescherming.

Houd speelgoed uit de buurt van de boom

Als je verwacht dat je hond uit de buurt van je boom blijft, moet je ervoor zorgen dat er geen hondenspeelgoed in de buurt is. Alles van hen dat te dicht bij de boom komt, kan hen aanmoedigen om onder de boom te komen of zich zo dicht tegen de boom aan te drukken dat hun staart tegen de boom aankomt. Houd de spullen van je hond aan de andere kant van de kamer of helemaal buiten het bereik.

Train je hond

Je kunt altijd met je hond trainen om uit de buurt van de kerstboom te blijven, zodat je geen andere tactieken hoeft te gebruiken of je favoriete versieringen hoeft op te offeren. Als je hond gehoorzaamheidstraining heeft gehad, is het proces niet moeilijk – het is gewoon een kwestie van hen leren om niet in de buurt van de boom te komen.

Je hond afleiden van de boom en belonen wanneer hij wegloopt, is een goed begin van de training. Het idee is uiteindelijk een onzichtbare grens rond je boom te creëren die je hond respecteert en nooit overschrijdt. Je kunt een klikker en / of snoepjes gebruiken om het proces makkelijker te maken.

Conclusie

Je hond uit de buurt van de kerstboom houden is geen kleine prestatie, maar het is niet onmogelijk. Geduld en creativiteit kunnen een lange weg gaan. Je moet misschien meerdere tactieken gebruiken om de resultaten te krijgen waarnaar je op zoek bent, maar geef niet op. Wees bereid om onderweg een paar versieringen te verliezen!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie