Hond met krullen: Top 15 keer de populairste

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 24 augustus 2023 door Kimberly

Benieuwd naar de populairste hond met krullen? In dit artikel kom je erachter! De vacht van de hond komt in allerlei soorten en textuur, van extra pluizige dubbele vacht tot honden met dreadlocks. Sommige vacht soorten zijn eenvoudig te verzorgen, terwijl andere dagelijkse borstelbeurten nodig hebben om klitten te voorkomen.

Jouw levensstijl en vermogen om te commiten kunnen invloed hebben op welke ras hond je krijgt, vooral als je op zoek bent naar een hond met niet al teveel werk.

De populaire honden met krullen

Er zijn veel rassen honden met krullend en golvend haar, met sommige rassen die moeilijker te verzorgen zijn dan anderen. Als je van het uiterlijk van krullend haar houdt en bereid bent om ze te borstelen, zijn er rassen van alle maten en vormen die je kunt kiezen. Hier zijn 15 hondenrassen met krullend haar:

1 Poedel

is een poedel een jachthond

Als eerste op onze lijst van krullend haar honden is de Poedel. Poedels staan bekend om hun aanpassingsvermogen en hoge intelligentie, waardoor ze een van de populairste hondenrassen vandaag de dag zijn. Poedel puppy’s hebben zachte, golvende vacht die uiteindelijk krulleriger en ruwer worden naarmate ze ouder worden. Hoewel hun gekrulde vacht beroemd is, knippen de meeste poedel eigenaren hun vacht kort om klitten te voorkomen.

Lees ook: Top 10 keer het beste Y tuig

Product advies

2 Barbet

hond barbet

Barbets zijn middelgrote waterhonden met dikke, krullende vacht en bebaarde snuiten. Hoewel hun vacht geborsteld moeten worden, verliezen Barbets hun haar niet zoals andere rassen. Deze honden genieten van sporten en buitenactiviteiten, vooral zwemmen. Zolang hun behoeften worden vervuld, kunnen Barbets geweldige gezinshonden zijn.

3 Amerikaanse Water Spaniël

Amerikaanse Water Spaniëls hebben dichte, waterproof vacht die variëren tussen golvend en stijf gevlochten. Oorspronkelijk gefokt voor jagen in ijskoud water, zijn deze waterhonden natuurlijke waakhonden die terughoudend zijn met vreemden. Amerikaanse Water Spaniëls zijn ook speels en affectief, waardoor ze ideaal zijn voor families met oudere kinderen.

4 Bedlington Terriër

bedlington terrier

Vaak gezien als een soort lief klein lammetje in ras wedstrijden, hebben Bedlington Terriërs een wollige dubbele jas met een unieke mix van zachte en harige haren. Deze gekrulde haarhonden lijken misschien klein en delicaat, maar hebben sterke jachtinstincten met slanke spierbouw. Bedlington Terriërs zijn goedhartige honden die meestal gemakkelijk tevreden te stellen zijn.

5 Spaanse Waterhond

Volgende op onze lijst van hondenrassen met krullend haar is de Spaanse Waterhond. Spaanse Waterhonden zijn veelzijdige herdershonden die een dikke krullende jas hebben, vaak in stevige kabels veranderen. Deze honden zijn zeer intelligente honden die graag willen werken, wat belangrijk is om ze te voorkomen destructieve neigingen. Door het hechten aan hun families, zullen Spaanse Waterhonden waakzaam zijn voor nieuwe mensen of vreemden.

6 Ierse Waterspaniël

Natuurlijk olieachtig en dicht om water te weren hebben Ierse Waterspaniëls een krullende dubbele jas met golvende veren op hun poten. Deze krullende honden hebben speelse en clownachtige persoonlijkheden, maar ze kunnen tegendraads en weerspannig worden zonder juiste leiderschap. Ierse Waterspaniëls zijn jagers van aard, dus ze zijn beter geschikt als enige huisdier in het huis.

7 Portugees Waterhond

portugese waterhond

Bekend als het ras van hond dat eigendom is van de voormalige president Obama en zijn familie, zijn Portugese Waterhonden actieve honden die graag hevige sporten en oefeningen doen. Deze waterhonden zijn zeer slim en zullen proberen de leiding over het huishouden te nemen, dus consistent en zelfverzekerd leiderschap is een must om ze tevreden te houden.

8 Bichon Frise

Bichon Frise

Bichon Frise honden zijn populair als knuffelhonden en vriendelijke metgezellen, gewaardeerd om hun zachte, krullende, witte dubbele vacht. Deze kleine honden zijn sociaal van aard en houden niets meer van het avontuur met hun eigenaren, echt blij om nieuwe mensen te ontmoeten. Hoewel deze honden slim zijn, kunnen ze moeilijk te trainen zijn.

9 Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolos hebben dikke, ruwe vacht die in strakke krullen groeiden, met bebaarde snuiten en expressieve ogen. Deze honden zijn vooral bekend in Italië, beroemd om hun sterke geur die nodig is om de schuwe ondergrondse truffel paddenstoelen op te sporen. Lagotto Romagnolos zijn liefdevol en zullen gemakkelijk binden met hun eigenaren.

10 Kerry Blue Terriër

Kerry Blue Terriërs zijn honden van gemiddelde grootte die nog steeds een sterk prooidrive hebben, oorspronkelijk gefokt voor het jagen op knaagdieren en andere kleine dieren. Hoewel deze krullende honden gevoelig en humeurig kunnen zijn als ze te veel worden geplaagd, hebben Kerry Blue Terriërs gewoon deel uit te maken van het gezin. Als hun behoeften worden ingevuld, kunnen Kerry Blue Terriërs gelukkige metgezellen zijn.

11 Bolognezer

Verwant aan de Bichon Frise-ras, hebben Bolognese honden van nature een witte vacht met golvende, golvende lokken. Deze honden zijn intelligent en nieuwsgierig, vaak gevonden dat ze hun eigenaren trouw volgen. Bolognese-honden zijn de perfecte metgezel voor rustige huizen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor ouderen.

12 Pumi

Als volgende op onze lijst van rassen met krullend haar is de Pumi. Pumi-honden zijn Hongaarse schapen die dicht krullende oren en semi-rechtopstaande oren hebben, gekenmerkt door hun wispelturige persoonlijkheid. Pumi-honden zijn vergelijkbaar met de Poodle in dat ze veelzijdig en aanpasbaar zijn, maar toch vriendelijk genoeg om bij kinderen te zijn. Pumi-honden worden vaak verward met de Puli, de schapenhoeder die beroemd is om zijn dreadlocks.

13 Bouvier

bouvier

Bouviers Des Flandres hebben een ruige, iets krullende vacht en een vrolijke persoonlijkheid, met meerdere werkvaardigheden die ze zeer veelzijdig maken. Vroeger werden ze op boerderijen gebruikt om het huishouden te beschermen, en Bouviers zijn prachtig als ze spelen met kinderen. Regelmatig borstelen is nodig om de vacht van de Bouvier te voorkomen dat de vacht vervilterd.

14 Curly Coated Retriever

curly coated retriever

Curly Coated Retrievers zijn de grootste van de retrievergroep van hondenrassen, met alleen zwart en lever als toegestane kleuren. Net als de meer populaire Labrador Retriever worden Curly Coated Retrievers nog steeds gebruikt voor jagen en andere fysieke activiteiten. Met voldoende oefening maken deze krullend haren honden uitstekende huisdieren.

15 Verschillende kruisingen

Als laatste staat op onze lijst van hondenrassen met krullend haar geen echt ras, maar alle honden gekruist met poedels of andere honden met krullend haar die waarschijnlijk een krullende of golvende vacht hebben, afhankelijk van de genetische achtergrond van de andere hond.

Kruisingen zijn een bloeiende markt geworden, met de Labradoodle als meest populaire designer “ras”, maar deze fokpraktijken kunnen leiden tot ongezonde honden. Hoewel ze schattig kunnen zijn, worden designerhonden niet erkend door de meeste clubstandaarden.

Je hebt het vast wel eens gehoord: “Een hond is een mens’ beste vriend.” Maar hey, zelfs beste vrienden kunnen af en toe een ongelukje hebben. Of het nu gaat om een plotselinge staartwagendans die verkeerd eindigt of een nieuwsgierige snuit die een vreemd voorwerp inslikt, hondenverzekeringen kunnen een levenslijn zijn voor je maatje in nood.

Een hondenverzekering voor een hond met krullen?

Oké, laten we het eens hebben over de sappige details. Hondenverzekeringen komen in verschillende maten en geuren – net als honden zelf. Je hebt de basisongevallenverzekering die helpt bij onverwachte noodgevallen, zoals je hond die per ongeluk een salto maakt van de bank. Dan hebben we de uitgebreidere polissen die ook medische zorg dekken, van jaarlijkse inentingen tot die onvermijdelijke oorinfecties.

Wat kost zo’n hondenverzekering?

Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal het beste voor onze harige maatjes. Maar we willen niet dat onze portemonnee huilt als een pasgeboren puppy. De kosten van een hondenverzekering variëren op basis van factoren zoals het ras van je hond, de leeftijd en de dekking die je kiest. Dus, voordat je je hond inschrijft voor een blingbling-verzekering, zorg ervoor dat je je huiswerk hebt gedaan. Klik op de link hierboven om er alles over te lezen!

Veelgestelde vragen

Zijn alle honden met krullen hypoallergeen?

Hoewel veel mensen denken dat honden met krullend of golvend haar hypoallergeen zijn, is dit niet altijd het geval. Er zijn veel rassen met krullend haar die stof en andere allergieën veroorzaken, evenals veel rassen die geen krullen hebben.

Als je allergisch bent aan honden, is het het beste om een ​​hond te kiezen die minder kans heeft om je te irriteren. Sommige mensen met allergieën voor honden hebben meer succes met krullende rassen, maar het is altijd het beste om een ​​ras te kiezen dat is gefokt voor gezondheid en goede temperamenten, ongeacht de vacht die ze hebben.

Welke hond heeft krullen en verliest geen vacht?

Een aantal hondenrassen met krullend haar verliezen minder haar dan andere hondenrassen, waaronder de Poodle, Bichon Frise, Kromfohrländer, Bedlington Terriër, American Eskimo Dog, Lagotto Romagnolo en de Portugese Waterhond. Hoewel deze honden hun vacht nog steeds verliezen, hebben ze meestal minder haren die moeten worden gestofzuigd, geborsteld en verwijderd uit de meubels.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over honden krullen, hopelijk weet je nu iets meer over deze honden! Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze hieronder kwijt!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie