Hondennamen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar een leuke hondennaam? Je vindt op het internet op heel veel websites een lijst met hondennamen. We hebben op onze website alvast heel wat namen voor honden verzameld. Verder op deze pagina vind je ook een aantal tips om een goede naam te kiezen.

We geven je graag wat tips mee om zelf met een leuke hondennamen voor de dag te komen. Ze kunnen je de nodige inspiratie geven om de perfecte roepnaam voor je nieuwe viervoeter te vinden.

Populaire hondennamen

Populaire hondennamen voor teefje
Lola, Luna, Maya, Bella, Lady, Chanel, Laika, Nala, Chipie, Mila

Populaire hondennamen voor reutje
Max, Jack, Kenzo, Milo, Rocky, Lucky, Snoopy, Rex, Marley, Toby

Smaken verschillen. Net zoals er veel soorten honden zijn bestaan er ook veel verschillende namen. Als we gaan kijken naar de meest populaire namen die aan reutjes en teefjes worden gegeven valt er toch wel iets op. Het zijn allemaal korte namen die gemakkelijk uit te spreken zijn. Wat belangrijker is, deze namen zijn ook voor de hond goed te verstaan, ook vanop verdere afstand.

Niet alle namen gaan goed samen met alle rassen. Zo denken we bij Rex of Rocky toch eerder aan een flink uit de kluiten gewassen hond. Jack is een populaire naam, maar het is duidelijk dat er echt wel heel veel Jack Russells zijn die met deze naam gezegend worden. Het is dus belangrijk om ook even na te denken over de naam. Je vindt op onze website tips terug die je helpen om een goede naam te kiezen.

Naast de populaire hondennamen zijn er immers nog een enorme waaier aan namen waaruit je kan kiezen. We hebben een suggestie box op onze website geïnstalleerd waarmee je snel een aantal ideeën te voorschijn kan toveren. Sommige mensen houden met de meest uiteenlopende zaken rekening. Stel dat je bijvoorbeeld speeltjes of een drinkbakje wilt kopen waarop de naam van je hond staat.

Lees ook: Dit zijn de 20 beste hondenmanden

Product advies

Dan is het stukken gemakkelijker om dat te vinden als de naam uit de lijst van de populaire hondennamen komt. Ben je voor je hond op de proppen gekomen met een zeer unieke of zelf verzonnen naam?

In de handel zal je geen materiaal vinden waar de naam van je hond op gedrukt staat. Het is natuurlijk altijd mogelijk om dit te laten maken, maar dat zal dan wel wat duurder uitvallen. Kortom, de naam van je hond kiezen doe je niet lichtzinnig!

Speciale hondennamen

Japanse hondennamen

Spaanse hondennamen

leuke hondennamen

10 tips voor een goede hondennaam

  • Beslis niet te snel over de naam van je hond. Wacht tot je je hond een paar dagen hebt geobserveerd. Zo kan je de naam afstemmen op zijn uiterlijk en karakter.
  • Hondennamen moeten ook duidelijk zijn voor de hond zelf. De hond luistert het best als de naam kort, duidelijk en krachtig klinkt. Kies bij voorkeur voor een naam die uit één of twee lettergrepen bestaat.
  • Zorg dat er geen verwarring is met de namen van andere huisdieren of met de kinderen.
  • Waarom  je hond niet noemen naar je favoriete artiest, acteur of sportfiguur? Ook muziekgroepen of de titels van je favoriete liedjes kunnen mogelijks in aanmerking komen.
  • Ga voor een klassieker. De meest populaire hondennamen in ons land vind je op de pagina populaire namen.
  • Heb je meerdere honden? Het is leuk als de namen mooi samengaan. Bijvoorbeeld Rex en Ringo
  • Wil je echt een originele naam die past bij het karakter of uiterlijk van je viervoeter? Denk aan een eigenschap die goed bij je hond past. Ga naar Google Vertaler en bekijk de vertalingen in andere talen. De kans bestaat zeker dat er een naam tussen zit die leuk klinkt en een passende betekenis heeft.
  • Houd bij het kiezen uit verschillende hondennamen ook rekening met de namen van andere honden uit de omgeving. Als je buurman ook een Lucky heeft kan dat best verwarrend worden voor je eigen hond als die te pas en te onpas zijn naam hoort.
  • Bedenk dat honden hun naam herkennen aan de lange klanken. Snoopy klinkt voor je hond zoals ‘ooo-iiiee’. Als je twee honden hebt die ‘Vickie’ en ‘Mickey’ heten horen de honden het verschil niet.
  • Een laatste tip: maak het niet te bont. Onderstaande fotogalerij toont een aantal minder geslaagde hondennamen.

kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie