Hondentrap kopen? Alle hondentrappen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondentrap is het ideale middel om jouw hond makkelijker in bijvoorbeeld de auto te laten stappen. Dit is met name geschikt voor kleine honden, en honden die gewrichtsproblemen hebben. Ook oudere honden hebben meer moeite met het in de auto springen dan jonge honden.

In dit uitgebreide artikel nemen we je graag mee in jouw zoektocht naar de beste hondentrap! Ook vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft, en wat de voor en nadelen zijn van bepaalde producten.

Ook laten we je zien hoe je dit product het beste kunt schoonmaken en hoe jouw hond de honden trap het beste kan gebruiken. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onderaan deze pagina!

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondentrap kijken we standaard naar een aantal punten. Een aantal van deze zaken zijn net al benoemd, maar ook de beoordelingen van andere hondenliefhebbers, en onze persoonlijke ervaring zijn belangrijke punten om op te letten. De honden trap heeft deels dezelfde functie als een hondenloopplank. Dat product hebben wij ook uitvoerig bestudeerd!

Let op: bij de meeste van de onderstaande producten zijn er meerdere maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste hondentrap

Onze vijf favoriete honden trappen

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete honden trappen bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Flamingo Hondentrap Karpi Grijs

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de hondentrap van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Dit product is gemaakt van hout en is 41 centimeter lang, 38 centimeter breed en 30 centimeter hoog. Een handig hondentrapje zodat jouw trouwe viervoeter makkelijk in de auto kan stappen!

De trap is gemaakt van hout en heeft een met kunststof bedekte onderkant zodat de hond gemakkelijk op- en af kan stappen. Deze honden trap is geschikt voor honden tot een gewicht van 50 kilo. Natuurlijk kan je deze ook prima gebruiken voor kleinere honden die minder wegen. Een echte aanrader!

Trixie Trap Lichtgrijs

Het tweede hondentrapje in deze lijst is van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 29 reviews op Bol.com. Deze hondentrap is één van de populairste producten op dit moment. Hij is gemaakt van hard kunststof materiaal en heeft een grijze kleur.

Het leuke van deze honden trap is dat je ‘m makkelijk in- en uit kan klappen. Zo kan je de trap opbergen en neemt deze niet zoveel ruimte in beslag. De treden van dit trapje zijn bekleed met antislip materiaal zodat jouw hond er goed op kan lopen. De boden is voorzien van rubberen antislip pootjes, zo verschuift het trapje niet als jouw hond erop gaat. Tot slot is dit product 39 centimeter hoog, 34 centimeter breed en 54 centimeter lang.

Trixie Hondentrap In hoogte verstelbaar

Op de derde plek in onze lijst met favoriete honden trappen staat wederom een Trixie product. Ditmaal de in hoogte verstelbare variant. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Dit model is anders dan het eerste Trixie product. De naam zegt het al, maar deze kan je in hoogte verstellen.

Je kan deze hoogte instellen op 29, 36 of 42 centimeter. Hij is gemaakt van sterk MDF materiaal en heeft een antislip laag op iedere trede. Zo kan jouw hond zonder moeite op de bank of in de auto lopen. Omdat je deze honden trap in elkaar kan vouwen scheelt het ook een boel ruimte als je ‘m even niet nodig hebt. Ideaal!

Barbesteyn Opvouwbare hondentrap

Het vierde product in onze top vijf is van het merk Barbsteyn. Deze opvouwbare hondentrap wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op Bol.com. Met zo’n hoge score moet het een goed product zijn! Deze honden trap kent verschillende voordelen. Zo is deze ideaal om mee te nemen als je samen op pad gaat.

De hondentrap is licht van gewicht en kan je snel in- en uit elkaar vouwen. Daardoor neemt deze weinig plek in als je ‘m op wilt bergen. De poten aan de onderkant zijn voorzien van een speciaal antislip rubber, zo staat de hondentrap altijd stabiel. Het frame is gemaakt van sterk materiaal, en dankzij de foam voorkomt het krassen aan bijvoorbeeld de auto.

Deze honden trap kan uitgeklapt worden tot maximaal 80 centimeter en kan honden tot maar liefst 75 kilo dragen. Dit maakt ‘m dan ook geschikt voor alle soorten honden.

Topmast Hondentrap

We sluiten onze top vijf af met de hondentrap van Topmast. Deze wordt door andere hondenliefhebbers beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Deze stevige hondentrap is gemaakt van sterk kunststof materiaal. Dit zorgt ervoor dat het trapje niet zoveel weegt, en lang mee kan gaan.

Het maximale draaggewicht van deze hondentrap is 50 kilo, dit maakt ‘m geschikt voor bijna alle honden. De hoogte is 50 centimeter en hij is 40 centimeter breed. Dit model kan je net zoals veel anderen ook inklappen zodat je het honden trapje makkelijk kunt opbergen!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze de keuze uit 144 verschillende soorten hondentrappen!

beste hondentrap

Wat is een hondentrap?

De kans is groot dat je na het zien van de bovenstaande producten een goed beeld hebt gekregen wat een hondentrap is en waar het voor gebruikt wordt. Is dat nog niet zo? Dan leg ik het je hieronder graag uit!

Een hondentrap kan je het beste zien als een klein trapje dat op de markt gebracht is om honden een opstapje te geven. Ze worden dan ook vaak gebruikt door kleine hondjes en oudere honden. Zo’n hondentrapje heeft hetzelfde doel als de hondenloopplank, met als grote verschil dat het trapje kleiner is.

Vaak hebben hondentrapjes een aantal treden, zo kan jouw viervoeter makkelijker op de bank, of in de auto komen. Zo hoef je hem niet steeds op te tillen! Vergelijk het met het welbekende huishoudtrapje dat de meeste mensen in huis hebben.

Omdat je kunt kiezen uit bijna 150 verschillende hondentrappen kan het lastig zijn om het beste model uit te kiezen dat het meest geschikt is voor jouw situatie.

Met dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholepen! In de volgende alinea vertel ik je graag meer over het gebruik van deze producten, en waarom jij er eentje zou moeten kopen.

Waarom zou je een honden trap kopen?

Je weet nu precies wat een hondentrap is, en waar je het voor kunt gebruiken. Maar er zijn nog een aantal redenen te bedenken waarom je een honden trap zou moeten kopen.

Denk bijvoorbeeld aan honden met gewrichtsproblemen, kleine honden of een hond op leeftijd. In dit geval is het goed om een hondentrap te kopen, dan hoef je de hond niet steeds op te tillen en kan hij zelf op de bank of in de auto komen. Ook is het beter voor zijn gewrichten!

Er is een geschikte trap voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikte trap verkrijgbaar. Zoals je hebt kunnen zien zijn er zoveel verschillende modellen, soorten en afmetingen verkrijgbaar dat er ongetwijfeld eentje voor jouw viervoeter tussen zit!

Er zijn dus genoeg redenen waarom je een honden trap zou kunnen kopen. In de alinea hieronder leg ik je graag uit wanneer een hondentrap een must-have product is om te kopen.

Wanneer heb je een hondentrap nodig?

Tot zover weet je welke trapjes tot onze favorieten behoren, wat een hondentrap is en waarom je er eentje zou moeten kopen. Vanwege de prijs zijn het geen producten die je zomaar even koopt, daarom is het belangrijk om het zo goed mogelijk af te stemmen op jouw hond.

De hond heeft last van overgewicht

Op de eerste plaats zou je een hondentrap nodig kunnen hebben omdat jouw viervoeter overgewicht heeft. In dit geval is het aan te raden om de hond niet teveel te laten springen. Dit zorgt namelijk voor extra belasting en druk op de gewrichten. Omdat je dit zoveel mogelijk wilt voorkomen kan je een hondentrap aanschaffen.

Hij heeft gewrichtsproblemen

Naast overgewicht kan het ook zijn dat je een hondentrap zoekt omdat jouw hond gewrichtsproblemen heeft. Ook in deze situatie wil je voorkomen dat de hond veel springt, om zo de gewrichten te ontlasten. Met dit product kan hij makkelijk in de auto of op de bank komen.

Als jouw hond een bepaalde ziekte heeft

Over het algemeen hebben honden die ziek zijn meer moeite met bewegen, ook dan kan een hondentrap een handig hulpmiddel zijn. Om toch zonder moeite ergens op de komen kan dit één van de redenen zijn om op zoek te gaan naar de beste hondentrap.

De hond is op leeftijd

Ik heb het net al even kort benoemd, een hond op leeftijd heeft vaak minder energie en krijgt snel last van gewrichtsklachten. Met een oudere hond moet je nu eenmaal voorzichtig zijn, ook dan is dit het ideale product om te kopen!

Je hebt een puppy

Het is bij jonge puppy’s niet verstandig om ze te laten springen, net zoals je geen lange wandelingen moet maken met puppy’s. De botten en spieren zijn volop in de groeifase en mag je niet overmatig belasten. Met een honden trap kan je ze leren via het trappetje naar boven te lopen, ideaal!

Je hebt een kleine hond

Tot slot is een hondentrap ideaal voor kleine honden, om de simpele reden dat de meeste kleinere honden niet hoog kunnen springen. Een kleine cavapoo heeft hier bijvoorbeeld meer moeite mee dan een middelgrote hond.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom jij een hondentrap moet kopen. Waar je precies rekening mee moet houden voordat je er eentje aanschaffen vertel ik je graag in de alinea hieronder.

honden opstapje

Waar moet je rekening mee houden?

Omdat het hondentrapje geen product is dat je niet regelmatig koopt, moet je jezelf vooraf goed inlezen. Het is dan ook slim om de hondentrap af te stemmen op jouw behoeftes, en die van jouw hond. De belangrijkste heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het draaggewicht van de hondentrap

Ten eerste moet je rekening houden met het maximale draaggewicht van de honden trap. Jouw hond met er natuurlijk niet doorheen zakken als hij erop gaat lopen.

Omdat iedere hond een ander gewicht heeft moet je deze afstemmen met de trap. Het maximale draagvermogen staat altijd aangegeven bij de product omschrijving en is daardoor bij iedere trap anders.

De hoogte van de hondentrap

Ook moet je rekening houden met de hoogte van de honden trap. Dit hangt af van waar je de trap voor wilt gebruiken. Zo is de kans groot dat jouw bank een andere hoogte heeft dan de auto.

De meeste hondentrappen hebben een hoogte tussen de 40 en 60 centimeter en hebben ze meestal 3 of 4 treden. Ook hiervoor geldt dat je deze informatie uit de product omschrijving kunt halen.

Van welk materiaal is de hondentrap gemaakt?

Naast de hoogte en het maximale draaggewicht van de hondentrap moet je kijken naar het materiaal dat gebruikt is. Dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden, dit omdat het vaak iets over de stevigheid en de kwaliteit van de hondentrap zegt.

In de meeste gevallen zijn hondentrappen gemaakt van kunststof, metaal of hout. Het kan ook zijn dat er een combinatie van deze materialen is. Ieder materiaal heeft z’n goede- en slechte eigenschappen. Kunststof is bijvoorbeeld een goedkoper materiaal dan metaal.

Kan je de hondentrap in- en uit elkaar vouwen?

Als je een hondentrap wilt kopen dan kan je kiezen uit twee soorten, de trap die in elkaar gevouwen kan worden, en de trap die uit één geheel bestaat. Hier moet je rekening mee houden als je de trap niet alleen thuis wilt gebruiken.

Ga je bijvoorbeeld op vakantie dan is het verstandig om een trap te kopen die in elkaar gevouwen kan worden. Zo neemt deze weinig ruimte in beslag als je ‘m even niet nodig hebt. En je kan de honden trap makkelijker meenemen.

De beoordelingen van andere gebruikers

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondentrap kijken wij niet alleen naar onze eigen ervaring, maar ook naar die van andere hondenliefhebbers. Controleer ook of deze ervaringen echt zijn, helaas komt het nogal eens voor dat de reviews niet op waarheid berust zijn. Lees je dus vooraf goed in. Producten die negatief beoordeeld worden of een lage score hebben kan je het beste vermijden.

Wat kost een hondentrap?

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Het is belangrijk om een product te kiezen die binnen jouw budget past, met de kwaliteit die daarbij hoort. De meeste mensen vinden het geen probleem om iets meer uit te geven, maar dat kan niet iedereen.

De prijzen van een gemiddelde hondentrap beginnen vanaf zo’n € 35,- en kunnen oplopen tot ongeveer € 130,-. Onze ervaring leert dat de goedkoopste hondentrap over het algemeen gemaakt is van minder stevige materialen.

honden trapje

Waar wordt een hondentrap voor gebruikt?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je een hondentrap wilt kopen. Dit kan zoals je in dit artikel kan lezen verschillende redenen hebben.

Vanwege de prijs is een honden opstapje niet iets dat je zomaar even koopt. Tot nu toe weet je al een heleboel over deze producten, maar hoe kan je ze het beste gebruiken zodat jouw hond er het meeste plezier van heeft?

Er zijn twee manieren waarvoor je de hondentrap kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door jouw hond makkelijker toegang te geven tot de achterbank van de auto, het bed of de bank in de woonkamer. Plekken waar jouw hond nu niet goed bij kan komen.

Op de tweede plaats kan het zijn dat je een hondentrapje zoekt om buitenshuis te gebruiken. Als je bijvoorbeeld met de caravan op vakantie gaat en de hond een opstapje wilt geven zodat hij makkelijker in- en uit kan stappen.

Hoe kan ik de hondentrap schoonmaken?

Net zoals bijna alle producten voor honden is een goede hygiëne belangrijk. Zo zorg je ervoor dat het trapje voor honden langer mee gaat, waardoor je er langer plezier van hebt! Het schoonmaken van dit trapje is gelukkig heel gemakkelijk.

Het enige dat je nodig hebt is een stofzuiger, afdroogdoek en een natte doek. Als er vlekken op de trap zitten kan je deze weghalen met een beetje diervriendelijke zeep.

Allereerst ga je met de stofzuiger aan de slag, als het trapje niet al te vuil is dan kan je het natte doekje achterwege laten. Daarna kan je eventuele vlekken verwijderen. Droog het daarna af met een afdroogdoek. Veel meer valt er niet over te vertellen, klaar voor gebruik!

trapje hond

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een hondentrap en een hondenloopplank?

Zowel de hondentrap als de honden loopplank zijn bedoeld om jouw hond te helpen om bijvoorbeeld in de auto te komen. De trap heeft natuurlijk de vorm van een klein trapje, de loopplank die van een plank.

Hoeveel kost een goede hondentrap?

Dat hangt af van welke hondentrap je wilt kopen, en welke aan jouw eisen voldoet. De prijzen van een honden trap beginnen bij zo’n € 20,- maar kunnen oplopen tot wel € 300,-.

Waar moet ik vooraf rekening mee houden?

Het is verstandig om goed onderzoek te doen. Dit is geen product dat je veel vaker gaat kopen, dit omdat hondentrappen duurzaam zijn en bij normaal gebruik lang meegaan. Koop een hondentrap die groot genoeg is, en voldoet aan jouw eisen. Wil je de trap graag meenemen als je gaat kamperen? Koop er dan eentje die je makkelijk in- en uit elkaar kan klappen!

Kan ik ook zelf een hondentrap maken?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, mits je handig bent met het bewerken van hout! Zorg er ook voor dat je de veiligheid in acht neemt. Denk hierbij aan antislip op de bodem, en een stevige onderkant.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een hondentrap?

Het beste is om jouw hond eerst even te laten snuffelen aan de hondentrap. Als je merkt dat hij of zij de trap niet eng vindt, probeer jouw hond er dan op de laten staan. Beloon hem met een lekkere hondensnack, daar doen de meest honden alles voor!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentrap hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie