Hondentrimmer kopen? Alle hondentrimmers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondentrimmer is één van de producten die je kunt gebruiken om de vacht van jouw hond te verzorgen. Dat is belangrijk voor de gezondheid van de hond, maar het heeft ook een aantal andere voordelen. Een goede vachtverzorging zorgt er namelijk voor dat jouw hond er schoner uitziet, hij of zij beter ruikt, en is minder vatbaar voor vlooien en teken.

Wanneer je de vacht van je hond regelmatig trimt, hoeft deze minder vaak te worden gewassen. Dit is niet alleen goed voor je hond, maar ook voor het milieu. Een hondentrimmer is een onmisbaar apparaat in de vachtverzorging van jouw hond. Wanneer je erover denkt om een hondentrimmer aan te schaffen, is het belangrijk om een aantal dingen goed te overwegen.

In dit artikel lees je alles over de kenmerken van hondentrimmers, de verschillende soorten die je kunt kiezen en welke trimmer het meest geschikt is voor jouw hond. Ook kom je erachter welke hondentrimmer je het beste kunt kopen! De werking van een hondentrimmer is simpel. Het is een soort hondentondeuse die je gebruikt om je hond te trimmen.

Er zijn verschillende soorten hondentrimmers, maar ze werken allemaal ongeveer hetzelfde. De trimmer wordt aangedreven door een batterij of via een netstroomadapter. Er zit een mesje in het apparaat dat beweegt en snijdt. Er zitten verschillende opzetstukjes bij zodat je de trimmer kunt gebruiken voor verschillende lengtes en soorten vachten.

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste hondentrimmer kijken we naar een aantal punten. Hierin nemen we onze eigen mening mee, maar ook die van andere hondenliefhebbers.

Welk soort hondentrimmer je bijvoorbeeld moet kopen, hoe je deze producten moet gebruiken, en hoe je deze moet schoonmaken. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten of kleuren kopen, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondentrimmer

Onze vijf favoriete hondentrimmers

Na het zien van de bovenstaande hondentrimmers heb je hopelijk al een goede keuze kunnen maken. Wanneer dat nog niet zo is dan kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit is op basis van onze eigen ervaring met de hondentrimmers, maar ook op die van andere hondeneigenaren. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Essential Goods Professionele Hondentrimmer

Het eerste product in onze lijst met favoriete hondentrimmers is van het merk Essential Goods. Deze wordt beoordeeld met een4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 58 reviews op de website van Bol.com. Het is daarmee één van de meest populaire trimmers op dit moment!

Deze vriendelijk geprijsde multifunctionele hondentrimmer heeft twee verschillende opzetstukken en snelheden. De beide opzetstukken kunnen ook op twee verschillende manieren gebruikt worden, zo krijg je als het ware vier kammen. Het snijblad van deze trimmer is gemaakt van duurzaam keramiek.

Daarnaast heeft deze hondentrimmer een stille motor die maximaal 55 decibel geluid maakt. Ook is deze trimmer waterdicht, zodat je het ook op een natte vacht kunt gebruiken. Een heel goed product als je het mij vraagt!

Camry CR 2821 Hondentrimmer Set

Op de tweede plaats in onze top vijf favoriete hondentrimmers staat het product van Camry. Dit model wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 135 reviews op Bol.com.

Net zoals het eerste product, is ook deze uitgerust met vier verschillende kammen. Deze zijn geschikt voor meerdere vacht lengtes, van 3 tot 12 millimeter. De duurzame titaniumkop is voorzien van een keramisch snijvlak voor optimaal resultaat. Ook deze motor is zeer stil, en dankzij het vermogen van 35 watt is deze hondentrimmer krachtig genoeg voor iedere hond.

Dit product werkt zowel op batterijen als op netstroom. Het wordt geleverd met reservebatterijen, borstels, onderhoudsolie en een voedingseenheid. Tot slot krijg je er ook nog twee jaar garantie op.

LifeGoods Professionele Hondentrimmer

Het derde product in onze lijst met favoriete hondentrimmers is van LifeGoods. Deze trimmer wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 207 reviews op de website van Bol.com. Wanneer je kiest voor deze trimmer krijg je er maar liefst vier verschillende opzetkammen bij. Zo kan je altijd de geschikte kam gebruiken voor de hond die je wilt gaan trimmen. Deze kammen variëren van 3 millimeter tot 12 millimeter.

Deze hondentrimmer is op 5 verschillende standen in te stellen. De mesjes zijn gemaakt van duurzaam en slijtvast titanium en keramiek. Mede hierdoor heeft deze trimmer een lange levensduur. De motor is met maximaal 50 decibel zeer stil te noemen. Een heel goed product!

Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentrimmer

Op de vierde plek staat de professionele hondentrimmer van Woodoro. Deze wordt zeer goed beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 147 reviews op de website van Bol.com. Wanneer je dit product koopt kan jij direct aan de slag!

Met de Woodoro hondentrimmer kan je zonder problemen ieder soort vacht trimmen. Het maakt niet uit of je een hond gaat trimmen met een dikke, dunne of gekrulde vacht. Net zoals de producten hierboven wordt deze als complete set geleverd. Je krijgt hierbij 4 verschillende opzetkammen met 5 trimlengtes.

Hierbij is het brede opzetstuk geschikt voor honden met een dikke vacht, en voor grotere oppervlakken. Het smalle opzetstuk is geschikt voor het trimmen van de oren en de pootjes. Deze hondentrimmer kan je gemakkelijk via de USB oplader opladen. Ook is de motor met maximaal 50 decibel lekker stil!

Loyalpetclub Professionele 2-in-1 Hondentrimmer

Het laatste product is wederom een hondentrimmer dat als complete set wordt geleverd. Deze Loyalpetclub trimmer wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 14 reviews op de website van Bol.com.

Wanneer we naar de specificaties kijken van deze hondentrimmer, dan valt het ons op dat deze veel overeenkomsten heeft met het vierde product uit onze lijst. Want ook met dit product kan je direct aan de slag, en wordt het trimmen van jouw hondje een gemakkelijk klusje!

Als je deze hondentrimmer koopt ontvang je duurzaam product dat een keramisch titanium snijvlak heeft met maar liefst 35 snijtanden. Op die manier kom je zonder al teveel moeite door de vacht van de hond heen. Ook voorkomt het mogelijke huidirritatie, wel zo fijn!

De Loyalpetclub trimmer wordt geleverd met vier verschillende opzetkammen, en is het product zelf op twee snelheden in te stellen. Dankzij deze meegeleverde kammen is deze trimmer geschikt voor alle soorten honden. De precisietrimmer is geschikt voor de kleinste oppervlakken, zoals de pootjes en de oren. Het smalle opzetstuk kan je ideaal gebruiken voor het trimmen van het gezicht van de hond. Tot slot is het brede opzetstuk te gebruiken voor de grotere oppervlakken, en een dikkere vacht.

Heb je na het lezen van onze top vijf favoriete hondentrimmers nog geen geschikt model kunnen vinden? Bekijk dan hier het overzicht op Bol.com waar ze de keuze hebben uit 332 verschillende hondentrimmers!

beste hondentrimmer

Wat is een hondentrimmer?

Inmiddels heb je vast wel een goed beeld van van een hondentrimmer precies is, en waar je deze voor gebruikt. Als dat nog niet het geval is, lees dan zeker verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Alle dieren, ook honden, hebben een goede vacht verzorging nodig. Dit doe je om ervoor te zorgen dat jouw viervoeter een gelukkig en gezond leven leidt. Net zoals je het beste hondenvoer aan jouw hond wilt geven, moet ook de buitenkant van tijd tot tijd worden verzorgd om de hond gezond te houden.

De vacht van jouw hond moet kunnen ademen en een trimmer is daar het perfecte hulpmiddel voor. Het verwijdert niet alleen de overtollige dikke vacht, maar het verwijdert ook oud en beschadigde vacht.

Dit kan je alleen doen wanneer je hier de goede apparatuur voor hebt. Een hondentrimmer is hier één van de perfecte producten voor, en deze zijn zoals je ziet helemaal niet zo duur. Hierboven kan je zien dat je voor zo’n 35,- euro al een goede hondentrimmer kunt kopen, met alles erop en eraan.

Er zijn naast een trimmer nog een aantal andere producten die jij nodig hebt om de hond in de optimale conditie te houden. Daar vertel ik je in de volgende alinea meer over!

Welke producten heb ik naast een hondentrimmer nog meer nodig?

Om ervoor te zorgen dat jouw hond in een goede conditie blijft heb je naast een hondentrimmer nog een aantal producten nodig. Het maakt eigenlijk niet uit welk soort hond je hebt, voor een goede verzorging heb je een aantal producten nodig. Zo geef je de hond een perfecte start!

Een hondenkam

Een hondenkam is één van de producten die je in huis moet hebben als je een hond hebt, of binnenkort een puppy krijgt. Ik raad je aan een hondenkam te kopen met middelgrote tanden. Heb of krijg je een hond met een dunne vacht? Kies dan voor een kam met fijnere tanden. Bij een hond met een dikkere onder vacht kan je ook kiezen voor een grovere hondenkam.

De hondenborstel

De hondenborstel heeft een universeel ontwerp. Wel is het verstandig om voor kortharige rassen een curry hondenborstel aan te schaffen en voor langharige rassen een speldborstel.

Een trimtafel

Een normale honden trimtafel of een hydraulische trimtafel kan erg handig zijn om ervoor te zorgen dat de hond ergonomisch en veilig kan worden verzorgd. Met de bovenstaande basisbenodigdheden heb je alles wat je nodig hebt om goed voor je hond te zorgen.

Met zoveel verschillende merken, soorten en kleuren om uit te kiezen, kan het kiezen van een goede hondentrimmer een hele uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk om het juiste product goed te onderzoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je waarom het een goed idee is om een trimmer voor jouw hond te kopen, en welke voordelen er aan deze leuke producten zitten.

honden trimmer

Waarom zou je een hondentrimmer kopen?

Als je op het punt staat om een honden trimmer te kopen zijn er een aantal redenen te bedenken waarom je dat zou moeten doen. Ook moet je deze producten goed afstemmen op de behoeftes van jouw hond of pup. De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je opgesomd!

Een honden trimmer is geen product dat je, als het goed is, heel vaak zal kopen. De meeste hebben namelijk een lange levensduur, en kunnen een hondenleven mee gaan.

Je hebt het nodig om de vacht te verzorgen

De belangrijkste reden om een honden trimmer te kopen, is omdat je deze nodig hebt wanneer je ervoor kiest om zelf jouw hond te trimmen. Afhankelijk van welk soort hond je hebt kan het zijn dat deze iedere 8 tot 9 weken naar de honden trimsalon gaat.

Wanneer je zelf jouw hond gaat trimmen bespaar je hier op de lange termijn ontzettend veel geld mee. En je hoeft de hond niet iedere keer weg te brengen, en weer op te halen. Je kunt het dus doen wanneer je daar zin in hebt!

Een goede vachtverzorging heeft meerdere voordelen

Het geeft jouw hond een gezonde vacht, die mooi glanst. Ook kan een goede verzorging de geur van de hond verminderen. Daarnaast kan het van belang zijn voor jouw hond, dat er regelmatig een kam doorheen gaat. Het grootste deel van de vacht is gevoelig voor knotvorming. Door een kam door de vacht te halen, kan je de kans verkleinen dat de haren in de onderste laag gaan zitten

Dit kan erg pijnlijk zijn en kan leiden tot een infectie. Hoe regelmatig je de hondentrimmer moet gebruiken, hangt af van de vacht van je hond. Voor een langharige hond is een keer per dag kammen aan te raden, terwijl een kortharige hond een keer per week voldoende is.

Als je de vacht van de hond niet voldoende verzorgd kan het ook gaan klitten. Dit wordt ook wel het matteren van de hondenvacht genoemd. Dit ziet er niet alleen niet mooi uit, het kan ook huidaandoeningen tot gevolg hebben. Daarom is het verstandig om de hond regelmatig te trimmen.

Als je voldoende de tijd neemt om de hond regelmatig te trimmen en te kammen, kan je bovendien vlooien en teken sneller opmerken. Deze ongewenste insecten kunnen honden ziek maken als ze niet worden bestreden. Deze ongewenste gasten zijn erg klein, en moeilijk op te merken. Hoe meer je op de vacht van je hond let, hoe makkelijker het is om deze beestjes te spotten.

Zelf de hond trimmen scheelt veel geld

Nog een belangrijk voordeel om zelf een hondentrimmer te kopen, is omdat het op de lange termijn veel geld scheelt. Het is nu eenmaal goedkoper om zelf een trimmer en trimtafel te kopen, en zelf aan de slag te gaan. Vaak ben je al snel 60,- euro kwijt voor één enkele keer bij de trimsalon. Dat kan aardig oplopen als je dit iedere 8 tot 9 weken doet.

Het is dus een goede investering, die je vaak al na één of twee keer hebt terugverdiend. Dit is met name handig als je het zelf geen probleem vindt om aan de slag te gaan. Het kan natuurlijk zo zijn dat je het de eerste keer best spannend vindt.

Je bent van plan je eigen trimsalon te beginnen

De bovenstaande redenen zijn met name van toepassing voor hondeneigenaren die de hond zelf willen trimmen, maar het kan ook zo zijn dat je een eigen trimsalon wilt beginnen. Ook dan is een hondentrimmer één van de belangrijkste producten om te kopen.

Als je een eigen trimsalon wilt beginnen heb je naast een honden trimmer natuurlijk ook andere producten nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een waterblazer en een goede honden trimtafel.

Er is een geschikte trimmer voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikte trimmer verkrijgbaar. Het maakt hierbij niet uit of je een hond hebt met een dunne, dikke of juist gekrulde vacht. In dit artikel kan je zien dat er meer dan 300 verschillende producten verkrijgbaar zijn. Daar zit er ongetwijfeld wel eentje tussen die goed bij jullie past!

Er zijn dus meer dan genoeg redenen te bedenken waarom je een hondentrimmer zou moeten kopen. Voordat je dit gaat doen zijn er ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je in de volgende alinea meer over.

trimmer hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een trimmer voor jouw trouwe viervoeter gaat kopen is het verstandig om deze af te stemmen op de behoeften van de hond, en de verwachtingen die je van het product hebt. Zo kan het zijn dat er bepaalde functies op het apparaat zitten die je niet nodig hebt.

Het kan ook zijn dat je al in het bezit bent van een nagelknipper of hondenschaartje. In dat geval heeft het niet zoveel zin om een complete set te kopen. De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Wat is de kwaliteit van de snijvlakken?

Het belangrijkste punt om vooraf naar te kijken is de kwaliteit van de mesjes, ook wel het snijvlak genoemd. In dit geval kan je beter iets meer geld uitgeven aan een duurzamer producten, dan aan een goedkoper product.

Deze mesjes zijn namelijk het belangrijkste onderdeel van de hondentrimmer. Het is dan ook verstandig om hier niet op te bezuinigen. Mesjes van een goede kwaliteit kunnen namelijk gemakkelijk door de vacht komen, en voorkomen mogelijke huidirritaties.

In dit geval kan ik je aanraden om een trimmer te kopen dat voorzien is van keramische mesjes. Sommige producten hebben ook mesjes die gemaakt zijn van titanium, ook dat is een goede keuze.

In veel gevallen kan de levensduur van deze mesjes worden verlengd door gebruik te maken van speciale oliën die meegeleverd worden. Kijk dus goed waar de bladen van gemaakt zijn en kijk wat andere mensen erover te zeggen hebben.

Hoe krachtig is de honden trimmer?

Naast de kwaliteit van de mesjes, moet je ook kijken naar hoe krachtig de motor van de trimmer is. Dit zegt namelijk iets over hoe gemakkelijk je de vacht kan trimmen. Helaas is het wel vaak zo dat je bij een krachtige motor, ook meer geluid hoort.

Als je een hond wilt trimmen die een dikke vacht heeft kan je het beste kiezen voor een model dat meer vermogen heeft. Wanneer je een hond hebt met een dunne vacht kan je ook kiezen voor een iets minder krachtig model.

Meegeleverde kammen en mesjes

Zijn er voldoende verwisselbare mesjes en opzetkammen bij het apparaat dat je koopt? Het maakt niet uit of je hond krullende vacht, golvend of steile vacht heeft. De set moet uitwisselbaar zijn om op verschillende delen van het lichaam van de hond te passen. Verschillende mes- en kamhulpstukken maken dit werk veel gemakkelijker.

Wat is het geluidsniveau van de trimmer?

De meeste mensen zijn gewend aan het geluid van een honden trimmer, maar jouw hond waarschijnlijk niet. Daarom kan het verstandig zijn om rekening te houden met het geluidsniveau die het apparaat maakt.

Als je hond wat angstiger is, raad ik je aan om een ​​stille trimmer aan te schaffen. Deze informatie staat vaak op één van de product foto’s, en in de product beschrijving. Vergeet deze dan ook niet goed door te lezen voordat je op de bestelknop drukt!

Hoeveel standen heeft de hondentrimmer?

Het is ook verstandig om rekening te houden met de hoeveelheid standen die de trimmer heeft. Vaak zie je dat de trimmers voor beginners één of soms twee standen hebben. De professionelere kunnen wel 10 verschillende standen hebben.

Koop je voor het eerst een trimmer? Kies dan uit een model dat één of twee standen heeft. Vaak kom je daar al aardig mee uit de voeten. Ook zijn deze producten vaak een stuk goedkoper, en lichter.

Let er wel op dat een honden trimmer met maar één stand langzamer werkt, en dus niet zo efficiënt is als een trimmer met meerdere standen. Op die manier ben je meer tijd kwijt om jouw hond te trimmen, maar de prijs is dan wel weer een stuk vriendelijker.

Ben je een ervaren hondentrimmer, of heb je een eigen salon? Dan weet je natuurlijk dat je beter voor een model kunt gaan die meerdere standen heeft. Ook zijn deze geschikt voor alle soorten vacht soorten, en ben je minder tijd kwijt aan het trimmen.

Een trimmer met kabel of accu?

De meeste honden trimmers worden geleverd met batterijen of werken via de kabel. Gebruik je de trimmer bijvoorbeeld één keer per maand? Dan kan je gerust kiezen voor een model dat op een accu werkt. Deze gaat vaak uren mee, waardoor hij perfect is voor degenen die de trimmer niet vaak hoeven te gebruiken.

Maar als je bijvoorbeeld een professionele honden trimmer bent, of veel honden hebt, gebruik je de trimmer vaker. In dat geval kan je het beste kiezen voor een apparaat dat werkt middels een kabel. Dan weet je zeker dat je voldoende stroom hebt!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door de ervaringen van anderen te lezen.

Veel mensen hebben deze kleine producten namelijk al gekocht voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Honden trimmers die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van een trimmer voor honden

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het trimapparaat. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het trimapparaat altijd beter is, dan goedkopere modellen. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 30,- en kunnen oplopen tot wel € 500,-. In het laatste geval heb je wel het beste van het beste, de vraag is of je dat nodig hebt. Dat hangt voor het grootste deel af van de situatie.

Hoe kan je een hondentrimmer gebruiken?

Een hondentrimmer is een tool die wordt gebruikt om de vacht van een hond kort te maken. Deze trimmers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en groottes, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste kiest voor jouw hond. Er zijn ook verschillende accessoires die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je hondentrimmer werkt zoals het moet.

Als je een hondentrimmer gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste techniek gebruikt. Dit betekent dat je moet ervoor zorgen dat je de trimmer niet te hard tegen de vacht van je hond duwt. Je moet ook ervoor zorgen dat je de trimmer niet te snel beweegt, omdat dit de vacht van je hond kan beschadigen.

Het verschilt natuurlijk per product hoe de trimmer precies werkt. Daarom is het slim om eerst de meegeleverde handleiding door te lezen. Dan weet je zeker dat je het op de goede manier gebruikt, en niet per ongeluk iets stuk maakt. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Begin altijd eerst met het wassen van de hond met een goede hondenshampoo. Daarna moet je de hond borstelen, nu kan je beginnen met het trimmen van de hond. Als je dit voor de eerste keer doet, is het verstandig om een trimmer te gebruiken die weinig geluid maakt. Je moet een hond namelijk eerst aan de trimmer laten wennen.

Druk tijdens het trimmen licht op de vacht van de hond, en maak de bewegingen langzaam. Knip volgens de stroom van het haar van de hond. Hierdoor ontstaat een gladde, natuurlijke vacht.

Net zoals bij mensen is hondenhaar uniek en kan overal op bepaalde delen van het lichaam terechtkomen. Dus wees geduldig en kies hier de juiste opzetborstel of kam. Je kunt de vacht van de hond kennen, ermee oefenen en de hond een model geven dat het beste bij zijn soort vacht past.

zelf hond trimmen

Hoe maak je de hondentrimmer schoon?

Het is belangrijk dat je de hondentrimmer na gebruik goed schoonmaakt. Op die manier verleng je de levensduur van het apparaat. Ga je naar een trimsalon dan maken deze mensen het apparaat na ieder gebruik grondig schoon. Maar hoe doe je dat?

Bij de meeste honden trimmers wordt er standaard een borsteltje meegeleverd om de mesjes na gebruik goed schoon te kunnen maken. Als dat niet zo is, gebruik dan een zachte tandenborstel om de mesjes te reinigen. Na iedere trim beurt moet je de gehele kop van de hondentrimmer schoonmaken, inclusief de mesjes en opzetstukken.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn hond trimmen?

Verplaats de trimmer van de oren naar de kin en nek van de hond. Begin vervolgens met de pootjes. Beweeg de hond en borstel de trimmer voorzichtig in de richting van het haar op zijn poten. Let op de klitten rondom de oksels.

Hoe gebruik je een hondentrimmer?

Trim niet door de klitten en maak de huidplooien van de hond glad met een borstel of kam voordat je gaat trimmen. Nu is het voorbeen aan de beurt. Scheer vervolgens de rug en flanken van de hond en ga verder met het scheren van de achterpoten. Scheer altijd mee met het haar.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentrimmer hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie