Met de hond naar de stad, waar denk je aan?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Wanneer jij je hond overal mee naar toe wilt nemen, moet je er altijd weer aan denken dat je voor je vertrekt een plastic zakje, een opruimschepje voor poep of iets dergelijks bij je draagt.

Dit zal erg snel een goede gewoonte worden. Ook al laat jij de hond uit op de uitlaatstrook voordat je de stad ingaat en heeft hij zijn behoefte gedaan, dan nog kan het zomaar zijn dat de hond nogmaals poept, door de stress, opwinding of gewoon door de extra beweging.

Ben er altijd op voorbereid, je baalt ervan als je een boete krijgt. Ook al poept de hond nooit in de stad, dorp enz. (hij heeft een vaste plek daarvoor) je bent verplicht iets bij je te dragen waarmee je de poep kunt opruimen. 

Een hond mag niet in elke winkel mee naar binnen

Je gaat gezellig naar de stad en je wilt je hond meenemen. Een goed opgevoede hond kan namelijk overal mee naar toe en zal geen overlast geven. Denk aan het poep opruimzakje, of schepje. Toch is je hond niet overal welkom, in winkels waar etenswaren verkocht worden mogen geen honden mee naar binnen.

En is jouw hond welkom op het terras van een restaurant? Vaak wel, maar leg de hond wel vast, niet iedereen houdt van honden en sommigen zijn er zelfs erg bang zijn.

Wanneer jij een winkel in wilt waar de hond niet mee naar binnen mag kun je twee dingen doen: je gaat niet naar deze winkel of je legt de hond even buiten vast aan een paaltje (niet iedereen durft dat, en houd rekening met de hond of hij dat wel prettig vindt).

Ben je met twee personen dan blijft de een even met de hond buiten. Als je echt een hele middag gaat winkelen zorg ervoor dat je water voor de hond bij je hebt. Veel honden vinden het leuk als ze uit een plastic flesje mogen drinken, probeer het eerst thuis.

Voor honden die niet uit de flacon willen drinken, neem je toch water mee en giet dat op een bordje of je vraagt de ober een extra bakje voor het water. Op deze manier kan je hond (bijna) overal mee naar toe.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie