Muilkorf hond kopen? Alle muilkorven online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De muilkorf is een bijzonder product, het is aan de ene kant een middel om ervoor te zorgen dat een agressieve hond geen anderen bijt, aan de andere kant wordt het ook gebruikt tijdens een training. In sommige landen in de Europese Unie is het zelfs verplicht een muilkorf aan te schaffen.

In dit artikel ga ik je alles vertellen over muilkorven, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste muilkorf kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Maar ook hoe je deze het beste schoon kunt maken, en hoe je de juiste maat van jouw hond opmeet. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste muilkorf

Onze vijf favoriete muilkorven

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande muilkorven een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product?

Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze muilkorven voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Beeztees Comfort Muilband

De eerste muilkorf in onze top vijf is van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 37 reviews op Bol.com. Het is met een prijs van net iets meer dan € 9,- één van de goedkoopste muilkorven.

Dit product is verkrijgbaar in 5 verschillende maten, van S tot XXL. Zo zit er altijd wel eentje tussen die goed past! De muilband is gemaakt van stevig nylon materiaal, een echte aanrader!

Baskerville Ultra Muzzle – Muilkorf

Het tweede product is van het merk Baskerville en is één van de populairste muilkorven die momenteel verkrijgbaar is. Dit product wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 25 reviews op Bol.com. Net zoals het product hierboven is deze verkrijgbaar in meerdere formaten, van een S tot een XXL.

Dit product is gemaakt van zacht, buigzaam materiaal dat een lange levensduur garandeert! Het leuke van deze muilkorf zijn de openingen, zo kan je tijdens de training jouw hond snoepjes geven als hij iets goed doet!

Pawise Muilkorf Adjustable

De derde muilkorf in onze top vijf is de Pawise muilkorf. Dit product wordt beoordeeld met een 3,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Het leuke aan deze muil korf is dat je de mogelijk hebt om ‘m te verstellen.

Dat kan je op twee manieren doen, zo zorg je ervoor dat hij altijd goed om de bek van jouw hond zit. Hij is gemaakt van zacht materiaal zodat het prettig en comfortabel zit. Een echte aanrader!

Trixie Flexibele muilkorf

Het vierde product is de muilkorf van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 2,5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze muilkorf is “escape proof” dat betekent dat jouw hond deze onmogelijk zelf af kan krijgen. Hij is beschikbaar in meerdere maten vanaf een M tot XL, dat maakt ‘m geschikt voor de middel- en grote honden.

De korf is gemakt van flexibel en duurzaam materiaal dat voorkomt dat hij anderen gaat bijten, maar wel gewoon kan blijven eten en drinken. Ook is deze in de nek aanpasbaar, zodat je de ideale pasvorm krijgt.

Diervriendelijke Muilkorf van Sharon B

We sluiten onze top vijf af met de diervriendelijke korf van Sharon B. Dit is één van de nieuwe producten op Bol.com. Met deze muilkorf kan jouw hond gemakkelijk adem halen en drinken, omdat het gedeelte bij de snuit open is. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, bijvoorbeeld S, M en L. Let op: deze muil korf is ongeschikt voor honden die een korte snuit hebben, zoals een mopshond of een boxer.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande muilkorven een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over de muilkorf, lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 341 verschillende soorten muilkorven!

beste muilkorf

Wat is een muilkorf?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat een honden muilkorf precies zijn. Als dat nog niet zo is dan leg ik je dat hieronder graag uit!

Een muilkorf is een product dat gebruikt wordt om de bek van de hond dicht te houden. De muil korf wordt ook weleens muilband genoemd, dat is hetzelfde product.

Het is bedoeld om bij honden om te doen die de neiging hebben om andere mensen of dieren te bijten. Dit is iets dat je niet wilt meemaken tijdens een wandeling. Het wordt ook weleens gebruikt om als hulpmiddel te dienen tijdens een honden training.

Een andere reden kan zijn dat jouw hond onderweg van alles opeet. Denk hierbij aan takjes, zand, papiertjes et cetera. Ook dan is het slim om een muilkorf te kopen voor jouw hond.

Doordat er veel keuze is kan het uitzoeken van een goede muil korf best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen! Er zijn nog meer redenen te bedenken waarom je een muilkorf moet kopen, dat leg ik je graag uit in de alinea hieronder!

Waarom zou je een muilkorf kopen?

Je weet nu precies wat een muilkorf voor honden is, en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou jij er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

De muilkorf wordt met name gebruikt voor twee dingen, bij agressieve honden en honden die van alles opeten tijdens bijvoorbeeld een wandeling. Een andere reden kan zijn dat je met jouw hond op vakantie gaat, en een muilkorf verplicht is.

Zo zijn honden in Duitsland verplicht om een muilkorf te dragen als ze meer dan 25 kilo wegen en groter zijn dan 45 centimeter. Maar ook als je op vakantie gaat naar Italië of Frankrijk ben je verplicht om in het openbaar jouw hond een muilkorf te laten dragen.

Ben je van plan om met het openbaar vervoer te reizen in Zwitserland dan moet jouw viervoeter ook verplicht een muilkorf om. Let hier dus goed op als je op vakantie gaat en je neemt de hond mee!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom een muilkorf een product is om aan te schaffen! Waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt vertel ik je graag in de alinea hieronder!

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een muilkorf koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je de muilkorf afstemmen op jouw hond. Deze heb ik hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet de muilkorf zijn?

Ten eerste moet je rekening houden met het formaat van de muilband. Je wilt natuurlijk dat deze zo goed mogelijk past. De afmetingen van deze producten worden vaak aangeduid in maten zoals S, M, L, et cetera. Andere merken maken gebruik van maten zoals 1, 2, 3. Daarom is het goed om de bek van jouw hond op te meten.

Dit kan je gelukkig makkelijk zelf doen. Je hebt hier alleen een flexibel meetlint, en natuurlijk de hond voor nodig. Meet de lengte van de snuit op en de omtrek van de bek. Nu weet je welke afmeting je moet kopen!

Van welk materiaal is de muilkorf gemaakt?

Op de tweede plaats is het materiaalgebruik een punt van aandacht. Ze zijn namelijk in allerlei verschillende materialen verkrijgbaar en het zegt iets over de kwaliteit en sterkte van het product.

Materialen die het vaakste gebruikt worden zijn nylon, kunststof en polyester. Maar je hebt ook muilbanden van leer. Ieder materiaal heeft z’n voordelen en nadelen. Let hier dus goed op!

De ervaring van andere hondeneigenaren

Vergeet niet om reviews en beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de muilkorf daadwerkelijk gebruiken?

Laat je informeren door bij het product de reviews te lezen om erachter te komen of het aan jou verwachtingen kan voldoen, en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet kopen.

De prijs van de muilband

Een andere overweging is de prijs van de muilband. Wij kiezen zelf altijd voor een product waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit betalen. De prijzen van een goede muil korf beginnen bij zo’n € 13,- en kunnen oplopen tot zo’n € 85,-.

muilkorf hond

Hoe gebruik je een muilkorf?

Om het beste resultaat te behalen moet je de muilkorf goed gebruiken. In die geval is de bevestiging een belangrijk onderdeel. Maar hoe doe je de muilkorf bij de hond om? Dit verschilt per product, en neem altijd de gebruiksaanwijzing door.

Zo voorkom je dat je de muilband op een verkeerde manier om doet, en dat het daardoor niet werkt of oncomfortabel is voor jouw hond. Gelukkig zijn de meeste gemakkelijk om te doen.

Vrijwel iedere muil korf bevestig je rondom de bek van de hond. Het is een kwestie van de korf omdoen en de banden of riempjes vast te maken. Meestal kan je deze ook nog verstellen zodat de korf optimaal zit.

Hoe maak ik de muil korf schoon?

Tot slot is het belangrijk de muil korf regelmatig schoon te maken. Eigenlijk hetzelfde als bij vrijwel alle andere honden producten. Zeker als het producten zijn die jouw viervoeter vaak in z’n bek heeft zoals een hondenfrisbee. Zo geef je bacteriën geen kans en heeft jouw hond een schone korf om.

Het schoonmaken van een muilkorf is gelukkig heel simpel. In de meeste gevallen kan je het afspoelen onder de warme kraan, en eventueel een diervriendelijke zeep gebruiken als de muilband erg vuil is.

Het kan ook zijn dat je een muilkorf hebt gekocht die je in de wasmachine kan wassen. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk! In de meeste gevallen kan dit op 30 graden, maar lees voor de zekerheid de meegeleverde product handleiding door.

Is een muilkorf hond onvriendelijk?

Over het algemeen is een muilkorf niet hond onvriendelijk. Het kan zelfs prettig zijn voor een hond, mits deze qua formaat goed bij de hond past. Ook tijdens een hondentraining is het verstandig om een passende muilband bij de hond om te doen. Er zijn nu eenmaal honden die snel de neiging hebben om andere honden, of zelfs mensen te bijten.

Wanneer je een hond een muilkorf omdoet die te klein is, dan kan dit wel zeer onprettig zijn, of zelfs gevaarlijk zijn voor de hond. Er is dus niets mis met het gebruik van een muilband of muilkorf, als je er maar eentje koopt die de goede afmeting heeft!

Wel is het verstandig om een product te kopen die aansluit op jouw wensen. Een muilkorf die een hond enkel voor bepaalde situaties nodig heeft kan verschillend werken. Denk bijvoorbeeld een bezoek aan de trimmer of dierenarts. Maar ook wanneer je de muilband dagelijks wilt gebruiken tijdens een wandeling.

honden muilkorf

Veelgestelde vragen

Hoe laat in mijn hond wennen aan een muilkorf?

Om ervoor te zorgen dat jouw hond niet in paniek raakt moet je de hond laten wennen aan de muilkorf. Laat hem of haar eerst aan de muilkorf snuffelen en beloon goed gedrag met lekkere hondensnacks uit de andere hand. Doe vervolgens de muil korf om en blijf ‘m belonen. Daarna doe je de muilkorf weer af, en beloon je de hond opnieuw. Herhaal dit totdat hij er geen problemen mee heeft.

Kan mijn hond slapen met de muilkorf om?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, het is niet verstandig om jouw hond te laten slapen met deze korf om. Het kan zijn dat hij of zij in paniek raakt.

Kan mijn hond eten en drinken met een muilkorf om?

Dit verschilt per product, sommige zijn hier wel geschikt voor, anderen niet. In de product omschrijving staat vaak aangegeven of dit mogelijk is. Je kan het ook zien aan de vorm van het product.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een muilkorf hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie