Pekingees

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Pekinees is een ras dat reeds duizenden jaren bestaat en de precieze oorsprong ervan is niet bekend. Deze kleine leeuwhond had de kracht om boze geesten te verjagen en werd erg populair aan het keizerlijke hof.

Enkel de keizer en zijn familie hadden het voorrecht deze hond in huis te hebben. In 1860 werd hij naar de Westerse wereld gebracht als gevolg van plundering van het keizerlijke zomerpaleis. Hij kreeg de naam Pekingees. Ze werden hier erg populair en waren vooral bestemd voor de rijke kringen.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstChina
GroepGezelschapshonden
Hoogte15- 25 cm schofthoogte
Gewicht4-6 kg
KleurAlle kleuren zijn toegestaan

Karakter van de Pekingees

De Pekingees heeft een waardig en zelfbewust voorkomen. Zijn eigenzinnigheid zorgt ervoor dat deze hond niet zo gemakkelijk is om op te voeden. Hij laat zich in geen geval doen. Men moet hem dan ook bij de opvoeding zacht toespreken, en niet al te zwaar straffen, want hij zal zich dan gekrenkt voelen.

Het is niet zomaar een troetelhond en ook minder geschikt voor een gezin met kinderen. Toch is het een erg aardige hond en heeft hij veel liefde voor zijn baas. De Pekingees is een erg moedig hondje die geen enkele angst kent.

Lees ook: Top 10 keer de beste zwarte hondenmand

Product advies

Verzorging van de Pekingees

Door zijn lange dubbele vacht heeft de pekingees wel wat verzorging nodig. Geef de hond een dagelijkse borstelbeurt om klitten te verwijderen. Het is belangrijk om hem direct te leren dat de verzorging een gewoonte is.

Het haar tussen de voetzolen mag weggeknipt worden en ook de huidplooien moeten nagekeken worden om huidproblemen te voorkomen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie