Mopshond

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Mopshond heeft lange tijd in China bestaan. Van daaruit is hij later naar onze contreien gebracht en zijn er in Engeland verdere selecties gebeurd. Toch is niet duidelijk of hij van de Chinese honden of van de Bulldog afstamt. Zijn naam is dan weer van Duitse afkomst.

De hond was zeer populair ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog omdat hij Willem van Oranje zou hebben gewaarschuwd voor een aanval en zo diens leven hebben gered.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstChina
GroepGezelschapshonden
Hoogte32 cm schofthoogte
Gewicht6-8 kg
KleurGoudbruin, abrikoos, zwart of zilverkleurig

Karakter van de Mopshond

De Mopshond is een zachte gezelschapshond. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling en vraagt aandacht en liefde van zijn leefomgeving. Hij is erg lief voor kinderen (hij durft al eens met zich laten sollen) en is zeer gehecht aan zijn baasje.

Omdat deze hond nogal intelligent is, kan hij soms moeilijk op te voeden zijn. Hij kan de zwakke punten van zijn baas opmerken en deze dan gaan uitbuiten. Maar als men hem strak genoeg aanpakt is deze hond ook geschikt voor een baasje dat voor de eerste keer aan een hond begint. De Mopshond is rustig en blaft niet vaak onnodig, maar als hij onraad ruikt, zal hij als een onverschrokken waakhond zijn beste beentje voorzetten.

Lees ook: Top 15 keer het beste vetbed

Product advies

Het blijft gelukkig enkel bij een waarschuwing. De Mopshond is een vrolijk en door zijn uiterlijk soms grappige hond die een aantal typische eigenschappen heeft. Zo kan hij al eens luidruchtig eten en snurkt hij tijdens zijn slaap.

Verzorging van de Mopshond

Met zijn kort, zacht en glanzend haar is deze hond gemakkelijk te onderhouden met een wekelijkse borstelbeurt. Gebruik hier altijd een speciale hondenborstel voor die geschikt is voor de vacht. De Mopshond verhaart weinig en je ruikt hem niet, zelfs niet als hij nat geworden is.

De ogen zijn gevoelig voor ontstekingen en moeten regelmatig zuiver gemaakt worden. Ook de typische huidplooien lopen gevaar en worden best voldoende gecontroleerd.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie