Puppycursus met de hond

puppycursus hond

Iedere pup zou naar een puppycursus moeten gaan. Een puppycursus heeft niets te maken met gehoorzaamheid. Bij een puppycursus staat socialiseren centraal.

Je pup leert hier omgaan met soortgenoten, andere mensen en allerlei vreemde objecten zoals ballen en kinderwagens bijvoorbeeld. De socialisatieperiode van een pup begint natuurlijk bij de geboorte. De basis wordt gelegd in de eerste 20 weken. Wat je hond in deze weken aan ervaringen opdoet, zal zijn gedrag voor altijd beïnvloeden.

Het zo belangrijk dat je pup leert om gaan met andere honden en allerlei andere zaken die hij onderweg tegen komt. Hij leert dat hij niet bang hoeft te zijn en wat het effect is van zijn gedrag.

Een puppycursus is daar een belangrijk onderdeel van, maar je hond leert ook aan een stuk door wanneer hij niet op de cursus is! Het is belangrijk om hem in deze periode goed te begeleiden en samen met het hele gezin zorg te dragen voor een goede socialisatie. In de laatste weken van de cursus kan ook een basis worden gelegd op het gebied van gehoorzaamheid. 

Verschillende oefeningen op de cursus

Zit, af, netjes meelopen, de basiscommando’s zijn dan al prima te leren. Bij de meeste honden werkt belonen enorm goed. Zorg daarom voor lekkere maar gezonde puppy snacks die je hem telkens kan geven om gewenst gedrag te belonen.

Je pup zal ook heel goed reageren op je stem en op spel. Dus het belonen door enthousiast met hem om te gaan of met een balletje te spelen is ook een uitstekende manier van belonen. Vaak worden deze twee manieren op latere leeftijd toegepast.

Na de puppycursus kan je bij een goede hondenschool verder gaan met gehoorzaamheid. Om dit samen met je hond te doen is ontzettend leuk! Jullie bereiken echt wat en bouwen een band op die nooit meer stuk kan. Je zult er een hondenleven plezier van hebben.

Trainen met de pup

Je kunt een puppycursus het beste zien als een leermoment voor je pup en voor jezelf, je gaat er samen met veel plezier naar toe, de pup moet even luisteren en mag daarna als beloning met andere honden spelen. Dit is een goed moment om te observeren hoe je hond omgaat met andere honden.

Zorg dat je hond mag genieten van deze puppytijd en als je er zelf plezier in hebt dan wordt de cursus een groot avontuur. Het is wel belangrijk dat steeds dezelfde persoon de cursus meeloopt, zodat de hond ook duidelijk weet wie de baas is en met wie hij de oefeningen moet doen, anders kan het verwarrend zijn.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
rangorde hond

Rangorde bij de hond

Volgende artikel
reizen met hond

Met de hond gaan reizen, kan dat en waar let ik op?

Gerelateerde artikelen