Puppymelk kopen? Alle puppymelk online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste puppymelk? Dit product is zoals de naam al doet vermoeden geschikt voor pups om ondersteuning te bieden tijdens de groeifase. Dit product kan je kopen om verschillende redenen. Het kan zijn dat de moeder hond te weinig melk geeft, de pups qua groei achterlopen of dat de pups geen moeder meer hebben.

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste puppymelk! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit product, waarom je het zou moeten kopen, en waar je op moet letten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste puppymelk kijken we naar een aantal belangrijke punten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van sommige producten en natuurlijk de mening van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Tot slot sluiten we af met de werking van deze gordels, en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw pups de melk goed kunnen drinken. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere formaten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste puppymelk

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze 1128 verschillende soorten puppybrokken hebben!

Wat is puppymelk?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld gekregen wat puppymelk precies is. Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over het gebruik van dit product, lees dan snel verder!

Puppymelk is in feite melkpoeder dat je kunt aanmengen zodat pups het kunnen drinken. Het is specifiek gemaakt om puppy’s te helpen in hun groeifase, want er zijn helaas redenen waarom je dit product moet kopen.

Puppy melk is een complete vervanger van het moedermelk en bevat alle ingrediënten en voedingsstoffen die een pup nodig heeft. Ook worden er mineralen en vitaminnen toegevoegd. Je zou het dus kunnen vergelijken met het geven van de fles aan een baby, dit is hetzelfde product, maar dan speciaal ontwikkeld voor honden.

Puppymelk kopen kan een lastige opgave zijn omdat er meerdere aanbieder zijn. Goed onderzoek doen is daarom belangrijk, in dit artikel help ik je een eindje op weg! Hieronder leg ik je graag uit welke voordelen puppymelk heeft.

puppy melk

Waarom moet je puppymelk kopen?

Je hebt kunnen lezen welk puppymelk het beste zijn, maar waarom zou je hem moeten kopen? Er zijn meerdere redenen waarom zou je het aanschaffen? Hieronder heb ik een aantal belangrijke punten opgesomd die wellicht bij jou van toepassing zijn.

De puppy’s hebben geen moeder

Wellicht de belangrijkste reden waarom je puppymelk moet kopen is dat het geschikt is voor honden die geen moeder meer hebben. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom jouw pups geen moeder meer heeft, maar het is belangrijk dat ze iedere 2,5 – 3 uur voeding binnen krijgen.

Met name de eerste weken van hun leven. Als dit bij jouw van toepassing is dan moet je puppymelk kopen, dit is namelijk specifiek ontwikkeld voor opgroeiende honden. Opgroeimelk voor mensen is niet geschikt voor puppy’s.

De moederhond geeft te weinig of geen melk

Het volgende punt kan zijn dat de moederhond te weinig, of zelfs helemaal geen moedermelk geeft. Dit kan in sommige gevallen gebeuren, en dan is het belangrijk de pups met de hand bij te voeren zodat ze voldoende voeding binnen krijgen. Dit product is dus zeer geschikt als de moederhond niet in staat is zelf voldoende melk te produceren!

Het bevat alle voedingsstoffen die pups nodig hebben

Op de derde plaats is het belangrijk dat opgroeiende honden alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben. Puppymelk is voorzien van al deze ingrediënten. Eventueel bijvoeren middels puppymelk is dan ook verstandig om er zeker van te zijn dat de puppy’s een goede start hebben! Jonge honden zijn namelijk erg kwetsbaar.

Met dit product zorg je ervoor dat ze de verschillende vitamines en mineralen binnen krijgen. Puppymelk bevat bijvoorbeeld vitamine A, B, C, D en E en koper, zink en ijzer. Als de pups iets ouder zijn kan je ze op dezelfde manier bijvoeren met puppy natvoer.

Er is een geschikt product voor iedere pup

Tot slot wil ik nog benoemen dat er voor iedere pup geschikte puppymelk verkrijgbaar is. Eentje die volledig is afgestemd op de behoeftes van een opgroeiende hond.

Zo zie je maar dat er genoeg reden zijn waarom je puppymelk zou moeten schaffen. In het volgende stukje wil ik je graag vertellen waar je rekening mee moet houden voordat je puppy melk gaat kopen.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat puppymelk aan te schaffen dan is het belangrijk dat je precies weet wat je wel en niet nodig hebt voor jouw pup. Zo kan het zijn dat er functies aanwezig zijn die je helemaal niet gebruikt. Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten opgesomd waar je allemaal op kunt letten.

Hoeveel inhoud zit er in de verpakking

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat de inhoud is van de verpakking. De inhoud die je nodig hebt hangt sterk af met de hoeveelheid pups je wilt voeden, en uiteraard hoe lang je dat wilt doen. Zoals bij vrijwel alle honden producten, hoe groter de inhoud, hoe goedkoper de prijs.

Ik raad je dan ook aan om in één keer een grote verpakking te kopen, in plaats van iedere keer een kleinere verpakking. Ook krijg je bij sommige van deze producten een aantrekkelijke stapelkorting. Dan ben je helemaal voordeliger uit!

De ervaringen van andere hondeneigenaren

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Controleer ook vooraf of deze ervaringen echt zijn of dat deze niet echt zijn. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben de hondenmand namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve feedback krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de puppymelk

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de puppy melk. De meeste mensen kijken niet op een paar Euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven.

Prijzen van puppymelk beginnen bij ongeveer € 21,- en kunnen oplopen tot € 45,-. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de hoeveelheid die jij nodig hebt, en koopt.

puppymelk

Veelgestelde vragen

Je weet nu bijna alles over puppymelk. Welke tot onze favorieten behoren, wat het precies is en waarom je het zou moeten kopen. Hieronder nog enkele vragen die wij met enige regelmaat gesteld krijgen. Handig om te weten, zo hoef je niet verder te zoeken!

Hoe bewaar je puppymelk?

Als je een grotere hoeveelheid in één keer koopt is het belangrijk dat het zo lang mogelijk goed en vers blijft. Gelukkig wordt puppymelk, over het algemeen, geleverd in een emmer of bus die je luchtdicht kan afsluiten middels een deksel. Je kan dit product dus langere tijd bewaren!

Hoeveel puppymelk moet ik geven?

Het is sterk afhankelijk van hoeveel de pup op dat moment weegt. Gemiddeld geef je ze 15 milliliter per honden gram. Dit kan je wegen met een speciale puppy weegschaal.

Hoe lang moet ik puppymelk geven?

Dit is afhankelijk van de leeftijd van de pups. Als het aankomt op het afbouwen dan zou je bijvoorbeeld iedere week dagelijks een fles minder kunnen geven. Tot het moment dat ze helemaal geen puppy melk meer nodig hebben.

Hoe lang geeft een moederhond melk?

Normaal gesproken, dus zonder complicaties geeft een moederhond ongeveer 4 weken lang melk. Daarna is het belangrijk dat de puppy’s vast voedsel gaan eten.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel puppy melk hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie