5 Grappige weetjes over de Labrador Retriever

leuke labrador weetjes

Als je gek bent op honden dan is de Labrador Retriever geen onbekend hondenras voor je. De Labrador is lief, zorgzaam en vind het heerlijk om te luieren en te knuffelen. Wanneer je in de ogen kijkt van deze hond is liefde het enige dat je voelt! Maar ken je deze leuke en grappige weetjes al over deze hond? In dit artikel vijf leuke weetjes over deze hond!

1 Ze hebben eindeloze energie

De Labrador heeft een enorme hoeveelheid energie, en als hij deze energie niet kwijt kan dan kan het een vervelende hond worden. Je moet ze echt dagelijks meenemen voor een flinke wandeling, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

2 Kleur heeft niets met karakter te maken

Het maakt bij de Labrador Retriever niet uit welke kleur hond je hebt, het verschilt per hond welk karakter hij heeft. Deze honden hebben drie verschillende kleuren, goud, zwart en een chocolade bruine kleur. De goud gekleurde Labrador Retriever komt het meeste voor in Nederland. Eeuwenoude mythes dat een gouden Labrador lui zou zijn en een donkere Labrador van nature goed kan jagen moet je met een korreltje zout nemen.

Lees ook: Top 15 keer de beste honden drinkfles
Product advies

3 Het zijn echte jachthonden

Maak je geen illusie, een Labrador heeft namelijk een goed jachtinstinct! Dit komt omdat ze in de 19’e eeuw in Engeland voornamelijk werden gefokt om te dienen als jachthond.

4 Hier heeft hij zijn naam aan te danken

Wist je dat de naam oorspronkelijk uit Newfoundland komt? De voorouders van de Labrador waren de “St. John’s” honden, die inmiddels zijn uitgestorven.

5 Ze zijn ontzettend snel!

Net heb je gelezen dat de Labrador niet lui is, integendeel zelfs. Maar ze zijn ook ontzettend snel!

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel

Top 15 keer de beste honden drinkfles

Volgende artikel
beste automatische hondenvoerbak

Top 20 beste automatische voerbak

Gerelateerde artikelen