Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes zijn grote, krachtige, actieve honden die gefokt zijn vanwege hun vermogen om zware lasten over lange afstanden te vervoeren. Alaskan Malamutes zijn goede metgezellen voor iemand die graag buiten is en van verschillende activiteiten met hun hond houdt.

Als je het niet leuk vindt om een ​​hond te hebben die je graag recht in de ogen kijkt (meestal wanneer hij zijn poten op je schouders legt), is een ander hondenras misschien meer voor jou. Mensen die echter op zoek zijn naar een hond wiens lieve karakter en goede uiterlijk alleen worden overtroffen door hun intelligentie en persoonlijkheid, hebben misschien een partner gevonden voor een leven vol plezier en vreugde in de Alaskan Malamute.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstAlaska
GroepSpitsen en Oertype
HoogteReuen: 55-64 cm; teven: 50-57 cm
GewichtReuen: 29-35 kg; teven: 22-31 kg
KleurWolfsgrauw, zwart met witte aftekeningen of helder wit

Geschiedenis van de Alaskan Malamute

De Alaska Malamute is een poolhond die afstamt van de wolf. Hij werd gefokt en gebruikt als sledehond bij de Malhamute Eskimo stam, die sinds mensenheugenis Alaska bewoont. Hij is ook nauw verwant met de andere Keeshonden.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondentondeuse

Product advies

Deze sterke sledehond werd voor zijn gebruik heel populair en heeft ook een grote rol gespeeld bij de expedities op de Noord- en Zuidpool. De Alaska Malamute is uitgeroepen tot het nationaal ras van Alaska.

Karakter van de Alaskan Malamute

De Alaska Malamute is een actieve en temperamentvolle hond met een nieuwsgierige blik in zijn ogen. Hij is zeer trouw en gehecht aan zijn baas en is ook heel lief voor mensen en kinderen. Hij ziet hen niet als een tegenstander of indringer. Dit maakt hem dan ook niet geschikt als waakhond.

De Alaska Malamute heeft geen alledaags karakter. Het is een roedeldier en wil reeds vanaf jonge leeftijd de baas zijn. Het is dus de taak van de baas om de hond zo op te voeden dat hij zijn baas als leider ziet. Enkel dan kan de hond respect tonen. Het is vaak aangewezen om naar een hondenschool te gaan om de hond, op een juiste manier, met sterke hand op te voeden. Eens hij zijn plaats in de hiërarchie goed kent houdt hij zich eraan en toont zich dan een heel vrolijke, aanhankelijke en liefdevolle hond.

Alaskan Malamute

Overzicht

Gemiddelde leeftijd
deze grote honden worden doorgaans acht jaar, maar met veel liefde, zorg en een gezond dieet kunnen Alaskan Malamutes wel tien jaar oud worden.

Gemiddelde lengte en gewicht
vrouwtjes bereiken gewoonlijk 34 kg en zijn 59 cm lang, terwijl mannetjes gewoonlijk tot 39 kg wegen en 64 cm lang zijn.

Persoonlijkheid, eigenschappen en temperament
Alaskan Malamutes zijn vriendelijke, intelligente honden die van mensen houden. Ze zijn geen goede waakhonden en kunnen niet worden getraind om aan te vallen (hoewel hun grootte en uiterlijk een belangrijk afschrikmiddel kunnen zijn). Dit omdat ze niet erg achterdochtig zijn tegenover vreemden.

Ze hebben echter een sterke wil, zijn vastberaden, vriendelijk en hebben een consistente training nodig, zodat ze te allen tijde getemd kunnen worden. Als Malamutes eenmaal besloten hebben om op iets te jagen, is het vaak onmogelijk om ze terug te roepen, tenzij ze klaar zijn om terug te komen.

Bovendien strekt hun vriendelijkheid zich niet uit tot andere honden. Malamutes kunnen, en doen dat vaak, van de gelegenheid gebruik om met andere honden te vechten. Ze zouden ook op andere dieren hebben gejaagd en gedood, met name katten, eekhoorns en landbouwhuisdieren. Met dezelfde kracht kunnen ze ook tuinen en planten opgraven.

De grootte van het ras en de verbazingwekkende kracht maken ze ongeschikt voor veel mensen – deze honden zijn gewoon te sterk om alleen over te laten aan kinderen of ouderen. Hoewel het een voordeel is dat ze niet blaffen, kunnen ze intimiderend huilen.

Met andere huisdieren
Het is bekend dat het ras agressief gedrag vertoont ten opzichte van andere honden.

Verzorging

Alaskan Malamutes hebben veel beweging nodig en zijn altijd in voor een wandeling. Geestelijke stimulatie door regelmatige lichaamsbeweging is erg belangrijk. Omdat een verveelde Malamute je tuin snel kan “opknappen”, is een goede omheining een must.

Het zijn geharde honden die extreme kou kunnen verdragen, maar ook de hitte van een hete zomer aankunnen, op voorwaarde dat ze schaduw en voldoende koel water hebben. Toch moet de eigenaar zich bewust zijn van de gevaren van oververhitting.

Malamutes hebben verrassend weinig voedsel nodig omdat ze zeer efficiënte eters zijn. Ze zullen echter alles eten wat binnen hun bereik ligt. Ze hebben een overlevingsinstinct waardoor ze geloven dat elke maaltijd hun laatste is. Dit ras verliest constant haar en ondergaat minstens één keer, soms twee keer per jaar een grote vervelling.

alaskan malamute

Plaats een reactie