Airedale Terrier

airedale terrier

De Airedale Terriër is het grootste Engelse Terriër hondenras. Het werd gefokt in de Aire Valley in Yorkshire (Engeland) van 1810 tot na 870. De Airedale Terrier werd gekruist met de nu uitgestorven Old English Black and Tan Terriër.

Zo ontstond een intelligente, veelzijdige werkhond die in staat was om met de mijnwerkers te jagen en voor de vrouwen en kinderen te zorgen terwijl de mannen aan het werk gingen.

Overzicht

Gemiddelde leeftijd
De gemiddelde leeftijd van een Airedale Terriër is 14 jaar, met goede voeding en verzorging kunnen ze tot 16 jaar oud worden.

Gemiddelde lengte en gewicht
Vrouwtjes bereiken een hoogte van 55 cm tot 58 cm en wegen 20 kg tot 23 kg, terwijl mannetjes meestal 58 cm tot 61 cm zijn en tot 28 kg wegen.

Persoonlijkheid, eigenschappen en temperament
Hij is een alleskunner, met een vrolijk temperament, zeer intelligent en een aangeboren verlangen om je gezin te beschermen als er ergens gevaar op de loer ligt. Ze hebben goede speurhondenkwaliteiten. Airedale Terriërs werden in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om berichten door de vijandelijke linies te vervoeren. Ze werden ook gebruikt door de politie en als waakhond. In andere delen van de wereld worden ze gebruikt voor jagen en apporteren. De Airedale Terriër is in de eerste plaats een trouwe metgezel en gezinshond.

Lees ook: Top 15 keer de beste honden autostoel
Product advies

Met andere huisdieren
Een Airedale Terriër puppy zal snel vrienden maken met andere huisdieren zoals katten, konijnen en soortgelijke dieren. Deze goede relaties reiken echter niet verder dan het gezin. Als twee honden bij elkaar worden gehouden, wordt aanbevolen dat ze van het andere geslacht zijn. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat er wordt gevochten om dominantie.

airedale terrier hond

Verzorging

Airedale Terriërs hebben een taaie, stugge boven vacht en een kortere, zachtere onder vacht. Dit veld beschermt ze tegen afkoeling als ze nat worden. Het ruwe haar beschermt de hond ook tegen zaden of bramen. Een keer per week krachtig borstelen en kammen houdt de vacht in goede conditie. Gebruik een harde borstel of staalborstel en een metalen kam met grote mazen.

De Airedale Terriër verhaart niet altijd. Na de winter moet het echter grondig worden geborsteld om de wintervacht volledig te verwijderen. Controleer de hond regelmatig op vlooien- en tekenplagen, zeker als er meer teken in uw omgeving zijn.

De Airedale Terriër is een actieve en energieke hond. Hij heeft regelmatig beweging nodig, wil spelen en heeft een bepaalde opvoeding nodig. Ze voelen zich thuis in een huis met tuin of op een groot landgoed. Wanneer de Airedale Terriër zich verveelt, kan hij gaten graven of was van een lijn trekken. Een jonge hond kan veel plezier beleven aan een rondslingerende tuinslang. Als u besluit dat de Airdale Terriër een hondenras voor u is, stel uzelf dan de volgende vragen:

Heb ik

a) Een veilige omheiningen?
b) Toewijding en tijd om de hond te trainen en uit te laten?
c) Het geschenk en de wens om uw hond het menselijke gezelschap te bieden dat hij zijn hele leven nodig heeft?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
Afghaanse windhond

Afghaanse windhond

Volgende artikel
alaskan malamute hond

Alaskan Malamute