Top 10 keer het beste honden mondwater

beste honden mondwater

Mondwater is net zoals tandenpoetsen één van de manieren om het gebit van jouw hond gezond te houden, en om ervoor te zorgen dat hij een frissere adem krijgt. Mondwater voor honden kan er ook voor zorgen dat de kans op tandvleesontsteking kleiner wordt!

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar het beste honden mondwater! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit product, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar het beste mondwater voor honden kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en tegens van bepaalde producten in de beoordelingen van anderen.

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste honden mondwater

Onze vijf favoriete mondwaters voor honden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Beaphar Mondwater

Het eerste product in onze top vijf favorieten is van Beaphar. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. De totale inhoud van dit flesje is 250 milliliter waar je in totaal 25 liter mee kunt aanmaken. Dit product gaat de vorming van tandplak tegen en zorgt voor een frisse adem!

OxyFresh Honden Mondspray

Op de tweede plaats staat de mondspray van OxyFresh. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dit is momenteel één van de populairste mondwaters, en dat is niet voor niets!

Deze spray werkt op basis van oxygene en zink en is niet-giftig, veilig en heeft geen bijwerkingen. Dit product zorgt voor een frissere adem van jouw hond en gaat bacteriën in de mond tegen. Dit product is onmisbaar als het gaat om een goede gebitsverzorging van honden.

Virbac Aqua Vet Dent Mondwater

Het derde product is van het merk Virbac. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren en doet precies wat je van een goede honden mondwater mag verwachten! De werkzame stof is xylitol dat de groei van bacteriën tegengaat.

Dit product moet je net zoals het eerste product mengen met water, met de hierboven afgebeelde 500 milliliter kan je een hele tijd voorruit. Gebruik ongeveer 5 milliliter als je een hond hebt tot 10 kilo en 10 milliliter bij honden tot 25 kilo.

Francodex 2 in 1 Mondwater

Op de vierde plaats staat het mondwater van Francodex. Deze heeft tot nu toe nog geen beoordelingen, ben jij de eerste die dit product gaat testen? Dit product heeft net zoals het bovenstaande product een inhoud van 500 milliliter.

Op de verpakking van dit product staat dat het een 2 in 1 werking heeft, echter is het gewoon een honden mondwater zoals de andere producten in dit artikel. Ze hebben namelijk allemaal als doel om tandplak en tandsteen tegen te gaan, en het gebit van jouw hond gezond te houden!

OxyFresh Pet Dental Kit

We sluiten onze top vijf af met de mondverzorging kit van OxyFresh. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Als je deze set koopt dan heb je direct alles in huis om het gebit van jouw hond gezond te houden!

Je ontvangt namelijk de OxyFresh mondwater, tandpasta en 3 handige hondentandenborstels. Een completere set is er niet! Let er wel op dat de inhoud van de producten minder is, maar dat kan ook niet anders gezien de prijs van deze set. Het mondwater en de tandpasta hebben beide de werkzame oxygene en zink stof.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 46 verschillende mondwaters voor honden!

Veelgestelde vragen

Wat is honden mondwater?

Het is voor honden belangrijk dat zijn of haar gebit goed verzorgd worden. Mondwater voor honden is één van de manieren om ophoping van tandplak en tandsteen tegen te gaan. Natuurlijk moet de dierenarts regelmatig het gebit controleren. Honden mondwater is een goede toevoeging naast bijvoorbeeld het tandenpoetsen van jouw hond.

Wanneer moet ik honden mondwater kopen?

Dit product kan je naast de algehele mondverzorging kopen, maar meestal wordt dit product aangedragen door dierenartsen als jouw hond last heeft van bepaalde ziektes. Het kan ook zijn dat jouw hond teveel bacteriën in z’n bek heeft. Dit product kan helpen deze klachten te verminderen, of zelfs helemaal te voorkomen.

Hoe gebruik ik honden mondwater?

Het gebruik van dit product is niet hetzelfde als bij ons. Wij spugen mondwater uit, honden die doen dit over het algemeen niet. Bij dit product voeg je water toe, zo kan jouw hond het kan opdrinken. Je hoeft dus alleen water toe te voegen en jouw hond kan het opdrinken. Gelukkig niet al te ingewikkeld!

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste poepzakjeshouder

Top 15 keer de beste poepzakjeshouder

Volgende artikel
beste hondentandpasta

Top 10 keer de beste hondentandpasta

Gerelateerde artikelen