Welke hond is Rubble in Paw Patrol?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Als je jonge kinderen hebt (en zelfs als je dat niet hebt), heb je waarschijnlijk wel eens van Paw Patrol gehoord. Deze populaire kinderserie heeft een hele nieuwe generatie kinderen aan hondenliefde geïntroduceerd, en elk kind heeft zijn eigen favoriet.

Maar als je een fan van Rubble in huis hebt, vraag je je misschien af: welk ras is hij? Volgens de bedenkers van de serie is Rubble een Engelse Bulldog – een rustige, betrouwbare hondenras dat altijd aan je zijde staat.

Wat is Paw Patrol?

Paw Patrol is een ongelooflijk populaire kinderserie die in 2013 is uitgebracht. Acht jaar later is het een vast onderdeel van veel gezinnen. Paw Patrol gaat over een team van hardwerkende puppies die hun gemeenschap helpen, waaronder Rubble!

Terwijl andere honden politiehonden, brandweerlieden en zelfs recyclers zijn, heeft Rubble zijn eigen vaardigheden! Met een felgele bulldozer is Rubble altijd klaar om zijn vrienden uit de problemen te graven.

welke hond is rubble

Engelse Bulldog Persoonlijkheid

Wat is er dan te zeggen over de echte Engelse Bulldog? Deze honden staan bekend om hun stoere uiterlijk en grote kracht, net als Rubble. Maar ze zijn ook grote knuffels die gehecht raken en beschermend zijn voor degenen die ze liefhebben.

Als je een Engelse Bulldog in je familie hebt, weet je dat ze rustig en trouw zijn, ondanks hun woeste uiterlijk. En hoewel ze geweldige huisdieren zijn, kunnen ze soms koppig zijn. Dit maakt ze een perfecte match voor Rubble.

Er is nog een andere reden dat Rubble de perfecte keuze is voor een bouwhond. Engelse Bulldogs hebben een reputatie van graven! Hoewel niet allemaal deze eigenschap delen, is het voor Engelse Bulldogs die buiten leven om botten te begraven en onder hekken te graven als ze niet bezig gehouden worden. Gelukkig heeft de meeste Engelse Bulldog geen bulldozer om hen te helpen.

Engelse Bulldogs Geschiedenis

Deze Bulldogs hebben ook een lange geschiedenis. Hun naam komt omdat ze oorspronkelijk werden gebruikt bij stierenvechten in Engeland. Er werden roedels honden ingezet om boze stieren aan te vallen, en de beste daarvan ontwikkelden zich uiteindelijk tot de Olde English Bulldog.

Toen bloeddoorlopen illegaal werd in Engeland in 1835, zagen de rassen een grote metamorfose van vechthond tot huisdier. Deze honden werden populair als gezelschapsdieren in zowel Engeland als Amerika, met een aantal verschillen tussen de twee populaties. Engelse Bulldogs zijn kleiner en rimpeliger dan hun Amerikaanse tegenhangers.

En de vrienden van Rubbles?

Dus nu weet je dat Rubble een Engelse Bulldog is, maar wat is er te zeggen over zijn vrienden? Het blijkt dat er honden van alle rassen op het team van Paw Patrol zitten!

Chase, de politiehond, is een puppy van een Duitse herder. Marshall, de brandweerman, is een Dalmatiër. Skye is een Cockapoo, terwijl Rocky een mix is. Zuma is een chocolade labrador.

Deze honden maakten de kern van het team van Paw Patrol, maar er zijn ook nieuwe vrienden aan het team toegevoegd op een gegeven moment, waaronder een Husky, Golden Retrievers, een Berner sennen hond en een das.

Conclusie

Rubble is een favoriet bij kinderen, en dat is niet moeilijk te zien waarom. Met zijn leuke persoonlijkheid en zijn geweldige skills zal hij ieders hart veroveren. De echte Engelse Bulldog kan er misschien wat eng uitzien, maar wees niet bang – de meeste zijn net zo trouw en lief als Rubble.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie