Beago

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

De Beago staat ook wel bekend als de Beagle Basset Hound kruising. Het is een opvallende hond die het beste van twee werelden combineert. Het is een populaire keuze vanwege zijn zachte karakter en loyale aard.

De Beago hond ontstond uit een kruising tussen de Beagle en de Basset Hound, twee populaire hondenrassen. De Beagle is bekend om zijn speelse en nieuwsgierige aard, terwijl de Basset Hound bekend staat om zijn zachte en rustige karakter. Dit resulteert in een hond die beide kenmerken in zich verenigt, waardoor hij een uitstekende keuze is voor gezinnen met kinderen en mensen die op zoek zijn naar een trouwe en gezellige huisgenoot.

Het uiterlijk van de Beago hond is opvallend en uniek. Het is een middelgrote hond die weegt tussen de 8 en 16 kilo en een schofthoogte heeft tussen de 24 en 33 centimeter. Het is een robuuste hond met een lange staart, oren die omlaag hangen en een blaffende neus. De vacht van de Beago hond is zacht en glanzend, met verschillende kleuren waaronder zwart, wit, bruin, rood en geel.

De Beago hond is een actieve en speelse hond die regelmatige beweging nodig heeft. Ze houden van wandelen, hardlopen en spelen in het park. Ze zijn ook geweldige gezelschapshonden en houden ervan om samen met hun baasje te relaxen op de bank. Het is belangrijk om te onthouden dat de Beago hond nog steeds de neiging heeft om te blaffen en te jagen, zoals zijn Beagle-afkomst, dus het is aan te bevelen om hen te trainen en socialiseren vanaf een jonge leeftijd.

Omdat de Beago hond een intelligente en snelle leerling is, is het relatief eenvoudig om hen te trainen. Het is belangrijk om hen te belonen voor positieve gedragingen en hen consequent en duidelijk te corrigeren als ze ongewenste gedragingen vertonen.

Leuke weetjes over de Beago

De Beago hond is een vrolijke en speelse hond die bekend staat om zijn uitbundige persoonlijkheid en energie.

Beago’s zijn nieuwsgierig en hebben de neiging om alles te willen onderzoeken, wat ze soms in de problemen brengt.

Omdat de Beagle en de Basset Hound beide jagers zijn, hebben de Beago’s de neiging om te blaffen en te jagen. Het is daarom belangrijk om hen van jonge leeftijd te trainen en te socialiseren.

Beago’s hebben een geweldig gehoor en kunnen hard blaffen als ze iets opmerken dat hen opvalt.

Deze honden zijn enorm loyaal en hechten zich aan hun baasjes. Ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en houden ervan om te knuffelen en te kroelen.

Beago’s hebben een middelgrote tot grote energie en hebben dagelijks beweging nodig om fit en gezond te blijven.

De vacht van de Beago hond is zacht en glanzend en vereist regelmatige verzorging om er gezond en glanzend uit te zien.

Deze honden hebben geen specifieke gezondheidsproblemen en zijn over het algemeen gezonde honden, maar het is wel aan te raden om regelmatig controles bij de dierenarts te ondergaan.

Beago’s zijn uitstekende waakhonden en waarschuwen hun baasjes altijd als ze iets verdachts opmerken.

beago hond

Geschiedenis

De Beago hond is een kruising tussen de Beagle en de Basset Hound en is ontstaan in de Verenigde Staten. De precieze datum van de ontstaansgeschiedenis van deze kruising is onbekend, maar het is waarschijnlijk in de afgelopen decennia ontstaan als gevolg van de groeiende populariteit van designerhonden.

De Beagle is een jachthond die oorspronkelijk uit Engeland komt en is al meer dan 500 jaar in gebruik als jachthond. De Basset Hound komt oorspronkelijk uit Frankrijk en was ook een jachthond, hoewel hij speciaal werd ontwikkeld voor het jagen van hazelmuizen en vossen.

Het doel van de kruising van deze twee honden was om een hond te creëren met de uitstekende jachteigenschappen van de Beagle en de lage bouw en het scherpe gehoor van de Basset Hound. De Beago heeft in de loop der jaren een groeiende populariteit genoten en is nu een geliefde huisdierhond over de hele wereld.

Uiterlijk

Het is een middelgrote tot grote hond die er uitbundig en vriendelijk uitziet. Hij heeft een lange, zachte en glanzende vacht die meestal bruin, zwart of wit van kleur is, met soms bles of andere kleurpatronen. De vacht van deze hond is zacht en glanzend en vereist regelmatige verzorging om er gezond en glanzend uit te zien.

Hij heeft de kenmerken van beide ouderrassen. Hij heeft de lange oren en de lage bouw van de Basset Hound en de scherpe neus en de opgewekte blik van de Beagle.

De Beago heeft een vriendelijke uitdrukking en een intelligente blik, wat hem een opvallende verschijning maakt. Hij heeft een stevige, atletische bouw en is zeer mobiel en actief. Deze hond is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen en houdt ervan om te spelen en te ravotten.

Gezondheid

Deze honden zijn over het algemeen gezond, maar er zijn enkele gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor zijn. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de erfelijke aard van deze aandoeningen en gedeeltelijk aan het feit dat sommige rassen waaruit de Beago is ontstaan, vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Sommige gezondheidsproblemen zijn:

Oorontstekingen: Vanwege hun lange oren, zijn Beagoes vatbaar voor oorontstekingen. Het is belangrijk om de oren van de hond regelmatig te controleren en te reinigen om oorontstekingen te voorkomen.

Gewrichtsproblemen: Sommige Beagoes kunnen last hebben van gewrichtsproblemen, zoals artritis, door hun lage bouw en het gewicht van hun lichaam.

Oogproblemen: Sommige Beagoes kunnen last hebben van oogproblemen, zoals cataracten en glaucoom.

Om de gezondheid van de hond te waarborgen, is het belangrijk om regelmatig te controleren op gezondheidsproblemen en de hond op een gezonde manier te voeden en te oefenen.

Ook is het aan te raden om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor routinecontroles en om eventuele gezondheidsproblemen op tijd te detecteren en te behandelen. Door zorgvuldig om te gaan met de gezondheid van de Beago, kun je ervoor zorgen dat hij een gelukkig en gezond leven leidt.

beago puppy

Verzorging

De verzorging van deze hond is redelijk eenvoudig en vereist weinig speciale aandacht. Hier zijn enkele belangrijke verzorgingstips:

Vachtverzorging: De Beago heeft een lange, zachte en glanzende vacht die regelmatige verzorging vereist. Het is belangrijk om de vacht van de hond minstens eenmaal per week te borstelen om knopen te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Het is ook belangrijk om de vacht van de hond regelmatig te wassen met een hondenshampoo om vuil te verwijderen.

Oor verzorging: Vanwege hun lange oren, zijn ze vatbaar voor oorontstekingen. Het is belangrijk om de oren van de hond regelmatig te controleren en te reinigen om oorontstekingen te voorkomen.

Voeding: Het is belangrijk om de Beago op een gezonde manier te voeden en te zorgen voor een evenwichtige voeding. Het is aan te raden om de hond een hoogwaardige hondenvoer te geven en de hoeveelheid voedsel af te stemmen op zijn leeftijd, grootte en activiteitenniveau.

Beweging: De Beago is een actieve en speelse hond die regelmatige beweging nodig heeft. Het is belangrijk om de hond dagelijks uit te laten voor een wandeling of een andere vorm van oefening, zoals spelen of rennen.

Door deze verzorgingstips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Beago hond gezond, gelukkig en verzorgd blijft.

Temperament

Het temperament van de Beago hond is één van de redenen waarom ze zo’n populaire huisdier zijn. Het zijn intelligente, speelse en vriendelijke honden die het goed doen in gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Hier zijn enkele kenmerken van het temperament:

Vriendelijk: Ze zijn over het algemeen vriendelijke honden die graag sociaal contact hebben met mensen en andere huisdieren.

Speels: De Beago is een actieve en speelse hond die graag speelt en uitgelaten wordt.

Intelligent: Deze honden zijn intelligente honden die makkelijk te trainen zijn en graag nieuwe dingen leren.

Waakzaam: Hoewel de Beago vriendelijk is, is hij ook waakzaam en beschermt hij zijn gezin als dat nodig is.

Aanhankelijk: Beagoes zijn erg aanhankelijk en worden graag dicht bij hun baas gehouden.

In het algemeen zijn het heerlijke huisdieren die vriendelijk, speels en aanhankelijk zijn. Ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren en zorgen voor veel plezier en liefde in huis.

Is de Beagoe een goede waakhond?

Het is geen klassieke waakhond, maar hij is waakzaam en beschermend ten opzichte van zijn gezin. Ze zijn niet bang om te blaffen als ze iets verdachts horen en kunnen waarschuwingssignalen geven wanneer ze denken dat er een bedreiging is. Echter, de Beago is niet agressief en zal waarschijnlijk niet vechten om zijn gezin te beschermen.

Als je op zoek bent naar een krachtige waakhond, is de Beago misschien niet de juiste keuze. Maar als je op zoek bent naar een vriendelijke en aanhankelijke hond die je gezin waakzaam in de gaten houdt, dan is de Beago een uitstekende keuze.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de verantwoordelijkheid voor de bescherming van je gezin altijd bij de eigenaar ligt, ongeacht de grootte of het ras van de hond.

beago hondje

Kunnen ze goed met kinderen en andere huisdieren?

Ja, ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn vriendelijke en speelse honden die het goed doen in gezinnen met kinderen. Ze zijn niet bang voor kinderen en zullen hen niet aanvallen, wat hen tot een geweldige metgezel maakt voor kinderen.

Ook zijn ze over het algemeen goed met andere huisdieren, zoals katten en andere honden. Echter, zoals bij elke hond, is het belangrijk om de Beago vroeg in zijn leven te socialiseren en hem bekend te maken met andere huisdieren om conflicten te voorkomen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, zoals bij elke hond, het temperament van de Beago sterk afhankelijk is van zijn opvoeding en training. Een goede socialisatie en opvoeding zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de Beago een evenwichtig en vriendelijk temperament ontwikkelt en goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.

Voeding

De voeding van de Beago hond is belangrijk om zijn gezondheid en welzijn te waarborgen. Hier zijn enkele richtlijnen voor de voeding van de Beago:

Kwaliteit voer: Zorg ervoor dat het voer dat je aan de Beago geeft van hoge kwaliteit is en is samengesteld met de juiste hoeveelheden voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten en vitaminen. Het is belangrijk om te voorkomen dat het voer te veel bewerkte of kunstmatige toevoegingen bevat.

Porties: Overleg met een dierenarts om de juiste hoeveelheid voer voor de Beago te bepalen, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Het is belangrijk om niet te veel of te weinig voer te geven om overgewicht of ondergewicht te voorkomen.

Variëteit: Probeer verschillende soorten voer aan de Beago te geven, zoals vlees, groenten en koolhydraten, om ervoor te zorgen dat hij een evenwichtig dieet krijgt.

Voldoende water: Zorg er altijd voor dat de Beago voldoende water heeft om te drinken, vooral tijdens warme dagen of na inspanning.

Het is belangrijk om de voedingsbehoeften van de hond regelmatig te bespreken met een dierenarts en eventueel aan te passen als hij ouder wordt of veranderingen ondergaat in zijn activiteitenniveau. Het geven van een evenwichtig en gevarieerd dieet is belangrijk voor het behoud van de gezondheid.

Conclusie

De Beago is een vriendelijke en speelse hond met een zacht temperament. Hij is een geweldige metgezel voor gezinnen met kinderen en doet het goed met andere huisdieren, zoals katten en andere honden, wanneer hij vroeg wordt gesocialiseerd.

Om ervoor te zorgen dat de Beago gezond blijft, is het belangrijk om hem een evenwichtig en gevarieerd dieet te geven en regelmatig naar de dierenarts te gaan voor check-ups en vaccinaties.

Het is ook belangrijk om ze voldoende beweging te geven en te trainen om een evenwichtig en gezond temperament te ontwikkelen. Met de juiste verzorging en opvoeding kan de Beago een trouwe en loyale metgezel zijn voor jarenlang plezier.

Veelgestelde vragen

Hoeveel beweging heeft een Beago nodig?

De Beago is een actieve hond en heeft regelmatig beweging nodig om fit en gezond te blijven. Dagelijkse wandelingen en speelactiviteiten zijn ideaal voor deze honden. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende fysieke activiteit om ongewenst gedrag te voorkomen en de gezondheid te bevorderen.

Hoeveel tijd moet ik aan verzorging besteden voor mijn Beago?

De verzorging van een Beago vereist ongeveer 15 minuten per dag, inclusief borstelen, baden en tandenpoetsen. Het is belangrijk om regelmatig de nagels te knippen en de oren schoon te maken om infecties te voorkomen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie