Top 10 keer de beste gezinshonden

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Vrijwel alle hondenbezitters beschouwen hun hond als onderdeel van het gezin. Maar wanneer je kinderen hebt, moet je zorgvuldig een hond uitkiezen die geschikt is voor kinderen, levensstijl, leefruimte en de leeftijd van het kind. Sommige honden zijn erg geduldig met jongere kinderen. Sommige rassen zijn beter voor oudere kinderen.

Sommige mensen zijn gelukkig in een stedelijke omgeving, terwijl anderen meer ruimte nodig hebben om te zwerven. Ik zie het als een kleine of middelgrote huishond. Wat er ook gebeurt, ik wil een hond met een liefhebbende, extraverte en vriendelijke persoonlijkheid die van al mijn gezinsleden houdt.

Lees ook: Top 20 keer de beste puppyren

Product advies

Deze honden hebben eigenschappen waardoor ze geweldige huisdieren zijn, maar houd er rekening mee dat ze moeten werken aan dagelijkse training en socialisatie om goede huisgenoten te worden.

Als je jezelf afvraagt ​​welke hondenrassen goede huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen en je wilt een hond kiezen die met kinderen overweg kan, met ze speelt, goedaardig is of door de tuin dwaalt, lees dan verder voor ons. 10 suggesties, in willekeurige volgorde.

De beste gezinshonden

labrador

Labrador Retriever

Labrador Retrievers zijn uitstekende honden voor alle doeleinden die even actief zijn in hun werk als in hun privéleven. Extravert, actief en knap, Labradors zijn geweldig voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Dit komt door hun mooie persoonlijkheid en vriendelijke karakter.

Ze hebben echter ook veel beweging nodig, dus Labradors zijn geweldig voor actieve gezinnen die graag dingen doen waar ze van houden en uitgaan.

golden retriever

Golden Retriever

De Golden Retriever is een groot, sociaal en heel schattig hondenras dat dol is op menselijk gezelschap. Van jongste naar oudste! Ze zijn erg aardig en doen graag mee aan kinderspelletjes. Maar ze hebben ook de neiging om veel te verliezen, dus het opruimen ervan kan een constant karwei zijn!

Maar als je je vrienden kunt leren poetsen en verzorgen en hun kinderen kunt aanmoedigen om voor hun honden te zorgen, is dat een win-winsituatie voor alle betrokkenen.

cocker spaniel

Cocker Spaniël

De Cocker Spaniël is een uitstekend middelgroot hondenras dat sociaal is, graag speelt en goed kan omgaan met vriendelijke kinderen. Ze hebben veel beweging nodig, maar zijn in dit opzicht niet erg veeleisend. Daarom passen ze goed in de levensstijl van thuis.

beste gezinshonden

Vizsla

De Vizsla is een ras dat de laatste tien jaar alleen maar aan kracht heeft gewonnen in het Verenigd Koninkrijk, maar het ras krijgt snel een trouwe aanhang van enthousiaste liefhebbers! De Vizsla is een middelgrote hond, zeer rustig Vriendelijke persoonlijkheid en veel energie om spelen en lopen.

De Vizsla is een knappe, opvallende hond die leuk is om te trainen en te hanteren. Hij is geweldig om oudere kinderen kennis te laten maken met hondentraining en algemene verzorging.

middelgrote honden springer spaniel

Springer Spaniël

Springer Spaniels zijn iets groter en actiever dan Cocker Spaniels, maar ze delen veel van dezelfde eigenschappen als het gaat om temperament en tolerantie voor kinderen. Als uw gezin een actieve levensstijl heeft en veel tijd buitenshuis doorbrengt, is een springerspaniël misschien de perfecte keuze voor u.

staffordshire bull terrier

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër heeft als gezinshond veel te bieden. Dit komt omdat ze van gemiddelde lengte zijn en kort haar hebben dat niet veel verzorging nodig heeft.

Bovendien zijn ze met hun vriendelijke en rustige karakter echt een zwak voor kinderen! Een veelzijdige familiehond, de Staphy heeft de neiging zich sterk te hechten aan kinderen en is zeer tolerant ten opzichte van beginners.

Rottweiler

Rottweiler

De grote, gedrongen Rottweiler is een zeer kalm en relaxed ras dat liever ronddoolt of langzame en interessante wandelingen maakt in plaats van rond te rennen. Ze zijn vriendelijk, zachtaardig, beschermend in het gezin en erg zachtaardig.

west highland white terrier

West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër of ‘Westie’ is een klein ras van de terriërgroep. Dit is vriendelijk, aanhankelijk, zachtaardig en geschikt voor alle soorten gezinnen met kinderen…van heel jong tot tieners. Als u op zoek bent naar een klein ras dat goed in uw gezin past, is dit misschien iets voor u!

teckel

Teckel

Een ander vriendelijk, aanhankelijk en tolerant klein hondenras is de kleine teckel. Of een teckel zoals hij soms wordt genoemd! Teckels zijn er in langharige of kortharige rassen en zijn een andere leuke optie voor gezinnen die op zoek zijn naar een klein hondenras dat goed past in een druk gezinshuis en goed overweg kan met kinderen.

kokoni hondje

Kokoni

Tot slot moet je ook kruisingen niet vergeten, en dan met name de Kokoni. Gemengde hond ongeacht kleur, grootte en vorm! Er kan veel worden gezegd over honden van gemengde rassen als het gaat om hun kracht, goede gezondheid en de beste eigenschappen van verschillende rassen in één hond.

Honden van gemengde rassen kunnen echter geen specifieke raskenmerken worden toegewezen, dus de sterke punten van elke hond moeten worden bepaald bij het maken van een selectie. Maar dit is natuurlijk hoe we hondenbezit in het algemeen benaderen, net als elke andere hond. Elke hond, ongeacht het ras, heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en eigenschappen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie