Top 10 engste honden

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Weet jij welke honden er bij de top tien engste honden ter wereld horen? Ben jij een hondenliefhebber? Ik heb een hond en ze is mijn beste vriend. Maar de honden die we vandaag gaan zien zou ik absoluut niet boos willen tegenkomen. Als deze honden beginnen te grommen en aanstalten te maken om aan te vallen, zou ik hard wegrennen.

Kijk nu mee naar de engste hondenrassen ter wereld. De hond die ik voor onze nummer één vandaag heb gevonden zou iedereen die bang is voor honden enorm veel schrik aanjagen. Lees dit artikel tot het eind om dit bakbeest te zien.

engste honden

Belgische Mechelaar

Deze enge hond wordt door militairen en politie door de hele wereld gebruikt. In januari 1908 werden vijf Belgische Mechelaars toegevoegd aan het politiekorps van New York City. Het ras was in die tijd relatief nieuw in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is de Belgische Mechelaar een van de meest gebruikte rassen die politiediensten in de hele wereld helpen. Ook zijn deze honden ongelooflijk belangrijke leden van het Amerikaanse leger.

De meeste honden die met de Elite Navy Seals werken zijn Belgische Mechelaars, waaronder Cairo, de dappere hond die Ciel Team Six hielp Osama bin Laden in 2011 te pakken te krijgen. Zio honden zoals Cairo krijgen hun eigen speciale kogelvrije vesten en krijgen zelfs hun eigen nacht visie bril. Eén van de redenen waarom Belgische Mechelaars voor veel militaire operaties de voorkeur hebben boven Duitse herdershonden, is dat Mechelaars betere parachutisten zijn.

Mechelse herders zijn lichter dan Duitse herders, dus het is gemakkelijk voor militaire parachutisten om tandem sprongen te maken met een honden eraan vastgebonden. Mechelse herders kunnen zelfs worden getraind om zelfstandig te springen, wat veiliger is voor de honden als ze in het water landen.

grote pyreneese berghond

Pyreneese Berghond

Als jij van honden houdt, vind je deze enorme hond er misschien super schattig uitzien, maar voor mensen die bang zijn voor honden kan de enorme grootte van dit rassen erg bang maken. Deze hond heet de Pyreneese berghond. Deze honden worden vaak erg groot. Sommige mannetjes zijn meer dan zeventig kilo en zijn behoorlijk beschermend naar hun huis en roedel. Maar ze zien eruit als grote teddyberen.

Ze zijn bedekt met lang pluizig haar en ze hebben ronde gezichten met schattige oren. De Pyreneese berghond kan echter behoorlijk intimiderend zijn, vooral voor mensen die niet op hun gemak zijn met honden. De Pyreneese berg honden zijn oorspronkelijk ontwikkeld om schapen en ander vee te bewaken. Dat is een deel van de reden voor hun donzige uiterlijk. Ze moesten niet alleen hun kudde in de gaten houden, maar ze ook beschermen tegen wolven of andere roofdieren. Indien nodig door grote gevechten aan te gaan.

Pyreneese berghonden zijn een van de zacht aardigste rassen op onze lijst voor hun families, maar ze zijn niet een goede keuze voor alle eigenaren. De Pyreneese berghond paste zich bijvoorbeeld niet goed aan het leven in een appartement aan en ze laten enorm veel haar overal achter. Ze kunnen ook wat moeilijk te trainen zijn en zijn erg eigenwijs.

kaukasische herdershond

Kaukasische herdershond

Hier zien we nog zo’n enorme hond die het gevecht met een wolf niet uit de weg gaat. Kaukasische herdershonden zijn enorme kolossen die gefokt zijn om kuddes in de gaten te houden. Dankzij hun lange donzige vacht zien ze er nog groter uit dan ze in werkelijkheid zijn. Oorspronkelijk zijn ze ontwikkeld om wolven en beren af te weren en daarom zijn deze honden erg territoriaal en accepteren ze geen vreemden, inclusief mensen, honden en katten die hun territorium betreden.

Kaukasische herdershonden zijn vaak uitdagende dieren die de grenzen van de autoriteit van hun baasje op de proef zullen stellen. Daarom hebben ze vanaf jonge leeftijd stevig maar liefdevol leiderschap en consistente training nodig om ervoor te zorgen dat ze betrouwbaar en veilig blijven. Kaukasische herdershonden zijn intelligent, maar door hun koppige, onafhankelijke karakter kunnen ze moeilijk te trainen zijn. Hun natuurlijke wantrouwen jegens vreemden en andere dieren kan ook tot agressieve neiging leiden als een ervaren trainers niet in de toom houdt.

deense dog

Deense Dog

Deze honden zijn beroemd als het grootste ras ter wereld, de Deense Dog staat bekend als majestueuze hond met een imposante grootte. Ze worden over het algemeen beschouwd als zachtaardige reuzen en goedaardige huisdieren. Maar zoals bij alle rassen kunnen Deense doggen agressief worden. Het zijn extreem territoriale honden en kunnen opeens aanvallen zonder enige waarschuwing.

Een beet van een Deense dog kan een ernstige en levens veranderende impact hebben op slachtoffers. Als een Deense dog agressie of bijtgedrag vertoont, is hij een aanzienlijk gevaar voor iedereen om hem heen. Vanwege zijn enorme grootte, gewicht en kracht is een agressieve Deense dog bijna onmogelijk te beheersen. Dit maakt aanvallen van Deense doggen een zeer reëel gevaar.

Deense doggen zijn enorme honden. Grote individuen kunnen negentig kilo bereiken en bijna één meter lang tot een schouder worden. Ze zijn alleen al door hun enorme uiterlijk in staat om veel mensen te intimideren, zoals zo veel van de andere rassen. Op deze lijst zien Deense doggen er misschien angstaanjagend uit, maar ze zijn meestal zachtaardig, aanhankelijk en liefdevol met hun gezin. Als ze goed worden opgevoed.

duitse herder

Duitse herder

Duitse herders kunnen enge waakhonden zijn en mensen behoorlijk angst aanjagen als ze het willen. Een Duitse herder die je hard toe blaft is geen fijn gezicht. Historisch gezien zijn Duitse herders een van de meest voorkomende rassen die worden gebruikt in het leger en de politie. Hoewel ze de afgelopen jaren grotendeels zijn verdrongen door Belgische Mechelaars.

Ze blonken uit in deze rollen dankzij hun intelligentie, onverschrokken karakter en krachtige aanwezigheid. Duitse herders naderen soms bijna vijftig kilo, maar de meesten zijn iets lichter. Ze lijken vaak groter dankzij hun dikke, lange vacht. Ze hebben ook grote oren, waardoor ze nog groter lijken. Een beschermende instincten zijn makkelijk waar te nemen en een grote Duitse herder is zeker een van de meest intimiderende rassen die je kan tegenkomen in een spreekwoordelijk donker steegje.

Hoewel ze geweldige huisdieren zijn en een van de gemakkelijkere rassen zijn om te trainen, zijn Duitse herders niet ideaal voor huizen met mensen met allergieën. Herders laten erg veel haar los en ze zullen je huis snel bedekken met een enorme laag haar.

bordeauxdog

Bordeauxdog

De Bordeauxdog of dook de Bordeaux is een prachtig ras, maar door zijn omvang en grote kop is het een van de meer intimiderende honden die er zijn. Wel vrouwtjes, meestal ongeveer veertig kilo bereiken, overschrijden de meeste mannetjes 45 kilo en hebben ze een schouderhoogte van meer dan een halve meter.

De baas, zoals ze vaak worden genoemd, zijn zeer zelfverzekerde honden die zelden terugdeinzen voor een bedreiging. Hoewel ze hun familie, inclusief kinderen, liefhebben. Zijn deden Beest niet erg vriendelijk tegenover vreemden die ze agressief kunnen bejegenen. Hoewel ze een korte vacht hebben die gemakkelijk te verzorgen is, produceren ze emmers met kwijl, wat veel potentiële eigenaren afstoot.

De Bordeauxdog heeft een lang en onstuimig verleden. Ze hebben van oudsher een belangrijke plaats bij de mens ingenomen. Hij werd gebruikt voor de jacht op groot wild en de bewaking van het huis en hof. Door zijn bouw en moedige karakter werd hij al ten tijde van Karel de Stoute in de vijftiende eeuw ingezet als leger hond.

Met de komst van moderne wapens werden de Bordeaux doggen als leger hond overbodig. Het tijdperk van de door adel georganiseerde dieren gevechten brak aan. De Bordeauxdog werd ingezet om te vechten tegen beren, tijgers en later stieren.

Rottweiler

Rottweiler

Door middel van films en propaganda kennen we de Rottweiler van het neerhalen van inbrekers tot het poseren met beruchte bendes in Los Angeles. De reputatie van de Rottweilers is dus niet goed. De meeste mensen denken dat het een gemeen en agressief ras is. Het Rottweiler ras is zeer krachtig, intelligent en heeft een sterke wil waardoor ze geweldige verdediger zijn en loyaal zijn aan hun baasje.

Rottweilers verschijnen altijd op dit soort lijsten en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze hebben alle kenmerken van een intimiderend ras. Ze zijn behoorlijk groot. Ze zijn voornamelijk gekleed in het zwart en ze zijn ongelooflijk gespierd en staan vaak wantrouwend tegenover vreemden.

Maar Rottweilers zijn niet alleen intimiderend, ze zijn ook ongelooflijke metgezellen die gevoelig, liefdevol en loyaal zijn. Ze houden er niet van ver van hun baasjes te zijn, dus ze zijn niet geweldig voor gezinnen die veel tijd buitenshuis doorbrengen.

Dobermann

Dobermann

Je hebt ze vast in films gezien. Inbrekers achtervolgend. In politie eenheden en zelfs als bommen. Speurders met SWAT teams en in het leger. Dit heeft een reden, een loyaliteit, een vastberadenheid. Focus en behendigheid maken hen tot een uitstekende kandidaat om in de beveiliging te werken. Hun krachtige lichaam, gespierde benen, sterke beet en pure snelheid maken ze tot een machine voor vernietiging en ze nemen het op tegen alles op hun pad indien nodig.

Dobermanns zijn flinke honden en hun vermogen om potentiële onruststokers bang te maken is groot. Dobermann Ze wegen zelden meer dan veertig kilo en zien er groter uit dan ze in werkelijkheid zijn. Dankzij hun lengte, lange nek en soms bijgesneden oren. Bovendien hebben Dobermann ze de neiging om een behoorlijk indrukwekkende houding aan te nemen wanneer ze worden geconfronteerd met iets dat zij als een bedreiging beschouwen.

Maar onder dit indrukwekkende uiterlijk zijn de meeste dovemans erg liefdevol en toegewijd aan hun eigenaar. Ze delen een aantal overeenkomsten met Rottweilers omdat ze ook slim, gevoelig en ongelooflijk loyaal zijn./

American Staffordshire terrier

Amerikaanse Staffordshire Terriër

De gespierde en atletische Amerikaanse Staffordshire Terriër, ook wel een staafje of een Amstaff genoemd, is een krachtig hondenras. Het is een soort pitbull en wordt vaak verward met de gevreesde pitbull terriërs. Staffordshire Terriërs kunnen aanhankelijke huisdieren en uitstekende metgezellen zijn.

Ze hebben echter ook een buitengewoon sterke wil en vertonen de neiging agressief gedrag te vertonen tegenover zowel mensen als dieren. Ze hebben krachtige kaken en een beet van een Amerikaanse Staffordshire Terriër kan slachtoffers ernstig verwonden. De gewelddadige oorsprong van de merken Staffordshire Terriër is terug te voeren op Engeland in de achttiende en negentiende eeuw.

Bulldoggen en Bull Terriërs werden door Britten gekruist om een verscheidenheid aan woeste nieuwe rassen te creëren die konden worden gebruikt in bloed, sporten, maar ook voor jagen en bescherming. De nieuw ontwikkelde honden hadden ultra krachtige beten en werden getraind om uit te blinken in gruwelijke hondengevechten.

Deze oorsprong wordt gedeeld door Pitbull Terriërs, een van de andere rassen die in dit proces zijn gemaakt. Voor we de enorme nummer één van vandaag zien. Vertel me alvast welke hond je absoluut niet in je eentje zou willen tegenkomen. Laat het ons weten in de reacties onderaan deze pagina! En nu door naar het bakbeest dat ik op nummer één heb gezet.

american bully

Amerikaanse Bully XL

Het wordt algemeen erkend dat de Amerikaanse Bully XL werd gefokt door Pitbulls en AIM Stars te kruisen. Hoewel het ook algemeen wordt aanvaard dat er al vroeg Mastiff en Bulldog bloed in het ras is geïnjecteerd. De Amerikaanse Bully XL wordt gefokt om de indruk te wekken van kracht door middel van zijn enorme grootte.

Het is een grote hond met een gespierd lichaam en een blokkerig hoofd die krachtig is in zijn beweging. Het is een levendig ras en alert op zijn omgeving. De Amerikaanse Bully XL moet het uiterlijk hebben van een zware botstructuur met een pitbull achtige bouw en uiterlijk. Een IQ celtypen wordt bepaald door de volwassen lengte met mannetjes tussen 51 centimeter en 57 centimeter bij de schoft. Als je een Amerikaanse Bully XL wilt bezitten, moet je rekening houden met je eigen persoonlijkheid.

Als je geen dominante persoon bent, is dit niet het ras voor jou. In feite houdt de Amerikaanse bully ervan om de leiding te hebben, dus hij heeft iemand nodig die vrijwel onmiddellijk laat zien dat hij de baas is en niet de hond. Als je timide bent, is dit misschien niet het ras voor jou. Laat ons weten welk hondenras jij het engste vond of welk ras jij wel leuk zou vinden om zelf als huisdier te bezitten.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie