Top 30 gezonde hondenrassen met de minste gezondheidsproblemen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Ben je nieuwsgierig naar gezonde hondenrassen met de minste gezondheidsproblemen? Je bent niet alleen. Iedereen wil dat hun hond zo lang mogelijk leeft. Hoewel er enkele hondenrassen zijn die meer gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen, zijn er anderen die bekend staan om ouder te worden dan gemiddeld.

In deze rondleiding delen we de top 30 gezondste hondenrassen met je, gebaseerd op rassen die bekend staan om de minste gezondheidsproblemen in vergelijking met andere rassen, evenals diegenen die een langere levensduur hebben als ze kwaliteitszorg krijgen (de juiste voeding, oefening, regelmatige dierenartsbezoeken en natuurlijk: veel liefde!).

En omdat veel van deze honden een lang, gezond leven hebben, zouden ze een geweldige keuze zijn voor een emotioneel steundier. De gezondste hondenrassen ter wereld Klaar om te ontdekken wat de top 30 gezondste hondenrassen zijn?

Iedereen die eerder een hond heeft gehad, weet dat ze zo veel meer zijn dan een huisdier – ze zijn familie! Helaas leven honden niet zo lang als mensen, wat betekent dat je alleen maar veel geweldige herinneringen samen zult maken, maar dat zal alleen maar voor een beperkte tijd zijn.

Top 30 honden met de minste gezondheidsproblemen

Het is dan ook niet verrassend dat zo veel mensen willen weten wat de gezondste hondenrassen zijn. Wie zou er niet willen dat hun huisdierenvriend zo lang mogelijk bij hun is?

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de top 30 gezondste hondenrassen, gebaseerd op rassen die bekend staan ​​om de minste gezondheidsproblemen in vergelijking met andere rassen, evenals diegenen die gemiddeld een hogere leeftijd bereiken hebben als ze de juiste zorg krijgen.

1 Beagle

beagle

Beagles zijn vriendelijk en geweldig met kinderen, waardoor ze uitstekende gezinshonden zijn. Ze zijn een zeer gezond ras en als ze goed verzorgd worden, kunnen ze ongeveer 15 jaar leven. Beagles houden ervan om te blaffen en te huilen, dus ze moeten worden getraind om dat te minimaliseren en ze maken geweldige emotionele steundieren.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenbal

Product advies

2 Shiba Inu

shiba inu

De Shiba Inu is een middelgrote hond die agressief kan zijn als ze niet jong worden getraind. Dit ras doet het niet goed met kinderen of andere huisdieren omdat ze zeer territoriaal zijn. Als ze goed worden verzorgd, kunnen deze honden ongeveer 16 jaar leven. Shiba Inu’s hebben een zelfverzekerde baas nodig die geduldig is bij het trainen en socialiseren met andere honden.

3 Siberische husky

siberische husky kopen

Siberische Husky’s zijn zeer aanhankelijk, vriendelijk en uitgaand. Dit gezondste ras hond is ook intelligent, onafhankelijk en kan best lastig zijn, waarom ze een ervaren trainer nodig hebben. Deze honden hebben een zeer dikke dubbele jas, waardoor ze een geweldig huisdier zijn voor zeer koude gebieden. Siberische Husky’s zijn zeer gezonde honden en kunnen ongeveer 12 jaar leven.

4 Alaskan malamute

Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes zijn vriendelijke en speelse honden. Ze houden van koude temperaturen en staan ​​bekend om te “praten”. Ze houden ervan om te klimmen en te dwalen, waarom je een hoge, sterke omheining nodig hebt om hem/haar veilig te houden. Dit ras is geweldig met kinderen, maar doet het niet goed met andere dieren. Deze honden kunnen ongeveer 13 jaar leven als ze goed worden verzorgd.

5 Bergamasco

Bergamasco

Bergamascos zijn een populaire hondenras met vlechten. Ze zijn geweldig met kinderen en behoren tot een van de gezondste hondenrassen. Helaas leidt hun populariteit tot veel fokkerijen door onethische fokkers. Bergamascos van een goede fokker kunnen ongeveer 14 jaar oud worden als ze goed worden verzorgd.

6 Duitse Herder

duitse herdershond

Duitse herders zijn geweldige waakhonden omdat ze hun mensen beschermen. Deze honden zijn erg actief en erg goed met kinderen. Ze zijn extreem intelligent en gemakkelijk te trainen. Deze honden zijn erg gezond en kunnen met de juiste voeding tot 11 jaar oud worden.

7 Australische Herder

australische herder hond

De Australische herder is perfect voor mensen die van buiten leven en op zoek zijn naar de meest energieke en gezondste hondenrassen. Ze zijn intelligent, speels en vriendelijk en houden ervan om buiten te zijn. Deze honden zijn geweldig voor zeer actieve mensen of mensen met kinderen omdat ze mee kunnen met het actieve leven van het gezin. Deze honden zijn gemakkelijk te trainen en zijn extreem gezond, vaak tot ongeveer 15 jaar oud.

8 Australian Cattle Dog

australian cattle dog hond

Australian Cattle Dog’s zijn ook vriendelijk en speels. Deze hondenras is erg bekend om hun intelligentie en hoge energieniveau. Ze houden ervan om avonturen te beleven en zijn geweldige gezinshonden. Dit ras is ook bekend om het hoeden en is geweldig voor mensen die op een boerderij wonen met andere dieren. Als ze goed worden verzorgd, kunnen ze ongeveer 13 jaar oud worden.

9 Engelse Foxhound

engesle foxhound

Engelse Foxhounds zijn vriendelijk en speels. Ze zijn perfecte gezinshonden omdat ze geweldig zijn met kinderen en huisdieren. Net als de meeste hondenrassen houden deze honden ervan om te verkennen en hun neus te volgen. Met de juiste oefening en goede zorg, kan de Engelse Foxhound ongeveer 13 jaar oud worden.

10 Engelse Springer Spaniël

engesle springer spaniel

De Engelse Springer Spaniël is een liefdevolle en energieke hond. Ze houden ervan om bij hun mensen te zijn en zijn geen geweldige waakhonden omdat ze de hele tijd willen spelen. Deze honden zijn erg gehoorzaam en gemakkelijk te trainen. Ze kunnen tot ongeveer 15 jaar oud worden. Ze houden ervan om te apporteren en te zwemmen, dus een actief gezin is de beste optie voor hen.

11 Chihuahua

chihuahua

Deze hond heeft een slechte reputatie gekregen omdat veel onethische fokkers inbreeding deden, wat leidde tot veel ongezonde Chihuahua’s. Maar als je ze van een betrouwbare fokker krijgt, kun je er zeker van zijn dat ze gezond zijn omdat ze goed gefokt worden. Chihuahua’s zijn geweldige kussenhonden vanwege hun kleine formaat. Ze hebben een lange levensduur voor een hond, want als ze goed verzorgd worden, kunnen ze zo’n 20 jaar oud worden, waardoor ze een van de gezondste hondenrassen zijn.

12 Azawakh

azawakh

Azawakhs zijn zeer rustige honden en blaffen zelden. Ze houden niet van katten en gedragen zich niet goed bij wilde kinderen, maar zijn lief tegen hun mensen. Ze willen zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun mensen, waardoor ze beter binnen honden zijn. Ze zijn gezonde honden en kunnen tot 11 jaar oud worden.

13 Greyhound

Greyhound

Greyhounds zijn een van de gezondste honden ter wereld. Ze zijn mager, waardoor ze de kou niet goed verdragen. Deze honden zijn liefdevol en doen het goed met kinderen, katten en andere honden. Greyhounds zijn zowel slim als trouw, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn energiek en hebben veel beweging nodig. Deze honden houden van rennen en zouden geweldig zijn voor mensen die graag met hun huisdieren willen sporten. Ze kunnen maximaal 13 jaar oud worden.

14 Duitse Pinscher

Duitse Pinscher

De Duitse Pinschers staan bekend om hun agressiviteit, maar ze zijn eigenlijk alleen maar blaffen en geen beet. Ze kunnen echter worden getraind om fysiek agressief te zijn, of zelfs selectief agressief, wat hen geweldige waakhonden maakt. Ze doen het niet goed met jonge kinderen en willen graag regelmatig alleen zijn. Ze zijn een zeer gezond hondenras en kunnen tot 14 jaar oud worden.

15 Duitse kortharige Pointer

Duitse kortharige Pointers hebben zeer korte vacht en verliezen zelden, wat betekent dat ze perfecte honden zijn als je een hond wilt die niet veel vacht verliest. Ze zijn vriendelijk, speels en intelligent, waardoor ze gemakkelijk (en leuk) te trainen zijn. Ze zijn een zeer actief ras en kunnen tot ongeveer 14 jaar oud worden.

16 Belgische herder

belgische herder

Belgische herders zijn het soort honden dat leeft om te behagen. Ze zijn zeer intelligent en kunnen allerlei trucs leren en kunnen worden getraind om verschillende taken uit te voeren. Dit ras is actief maar doet het niet goed met andere huisdieren of jonge kinderen. Ze zijn actieve honden en leven vaak tot 14 jaar.

17 Basenji

basenji

Basenjis zijn al generaties lang rond. Ze staan bekend als honden die vrijwel nooit blaffen. Mede daardoor zijn ze perfect voor mensen die een hond willen, maar in een klein huis wonen. Ze zijn zeer energieke honden en hebben kort haar dat zelden verliest. Als ze goed worden verzorgd, kunnen deze honden tot ongeveer 12 jaar oud worden en kunnen ze een van de honden zijn met de minste gezondheidsproblemen.

18 Labrador Retriever

de labrador retriever

Labradors zijn een van de vriendelijkste honden die je ooit zult ontmoeten. Deze honden zijn zeer intelligent en houden ervan om tevreden te zijn, waardoor ze zo gemakkelijk te trainen zijn. Ze houden van speeltijd en zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren. Deze honden blijven speels totdat ze oud zijn en kunnen tot ongeveer 13 jaar oud worden.

19 Poedel

mini poedel

Poedels zijn vriendelijk en doen goed met kinderen en andere huisdieren. Ze maken geen goede waakhonden omdat ze ook vriendelijk zijn voor vreemden. Als je een actief leven leidt, zullen deze honden blij zijn om met je mee te houden. Ze worden beschouwd als hypoallergene honden en hoewel ze veel haar hebben, verliezen ze die zelden. Met de juiste voeding en oefening kunnen deze honden een lange en gezonde levensduur hebben tot ongeveer 14 jaar.

20 Border Collie

border collie

Border Collies staan bekend om hun intelligentie en hoge mate van empathie. Ze zijn ook erg geduldig, waardoor ze perfect zijn voor eerste hondenbezitters. Zelfs een onervaren trainer kan een Border Collie trainen. Deze ras is gezond en kan zowel warm als koud klimaat goed verdragen. Ze leven gemiddeld ongeveer 15 jaar als ze goed worden verzorgd en worden beschouwd als één van de honden met de minste gezondheidsproblemen.

21 Bichon Frise

Bichon Frise hond

De Bichon Frise is een van de gezondste hondenrassen die eruit zien als een knuffel. Hoewel ze absoluut schattig zijn, gaan ze niet goed samen met jonge kinderen. Maar ze zijn erg liefdevol en 100% trouw aan hun mensen. Deze honden blaffen niet veel en ze houden niet van rondzwerven, ze houden ervan om dicht bij hun mens te blijven. Deze schattige honden kunnen ongeveer 13 jaar ou worden.

Lees ook: Top 10 keer de beste honden GPS tracker

Product advies

22 Pembroke Welsh Corgi

pembroke welsh corgi

Corgis zijn koppige honden die ervan houden om ‘taken’ te voltooien. Als je je Corgi geen taken geeft, kan je hem of haar zien terwijl hij/zij zichzelf vermaakt door kinderen of andere huisdieren te verzorgen. Ze zijn zeer gemakkelijk te trainen en zijn zeer gehoorzaam. Deze honden zijn comfortabel in elk weer en behoren tot de gezondste honden, met een levensduur van ongeveer 13 jaar.

23 Faraohond

De Faraohond is niet zo bekend als sommige andere rassen, maar ze zijn al een lange tijd aanwezig en ze zijn een van de gezondste hondenrassen. Zo lang, dat ze in eerste instantie door de Egyptenaren werden gehouden als huisdieren. Deze honden doen het goed in koude en warme klimaten, hoewel ze de ladder verkiezen. Ze zijn zeer intelligent, maar ook onafhankelijk en kunnen ontzettend eigenwijs zijn, wat ze wat moeilijker te trainen maakt. Faraohonden zijn zeer gezonde honden en kunnen tot ongeveer 13 jaar oud worden.

24 Rottweiler

rottweiler hond

Rottweilers zijn een grotere hondenras, maar zijn kalm en lief als een grote knuffelbeer. Ondanks hun reputatie zullen deze honden alleen agressief zijn als ze merken dat hun baas wordt aangevallen. Rottweilers worden meestal aanbevolen voor meer ervaren eigenaren vanwege hun enorme grootte. Ze kunnen tot 130 pond worden en kunnen ongeveer 11 jaar leven.

25 Shetland Sheepdog

sheltie

Het Shetland Sheepdog hondenras is zeer intelligent. Hoewel ze een lange vacht hebben die gemakkelijk uitscheert, zijn ze de moeite van het extra stofzuigen waard! Ze blaffen zelden, knagen nooit aan je schoenen / meubels en zijn erom bekend liever thuis te blijven dan weg te lopen. Deze hondenras kan ongeveer 13 jaar leven.

26 Brittany Spaniël

Brittany Spaniels zijn uitstekend met kinderen en huisdieren, waardoor ze geweldige gezinshonden zijn. Het is een intelligent ras dat gemakkelijk te trainen is en graag speelt. Ze zijn zeer energiek en hebben meer nodig dan alleen een wandeling om mentaal en fysiek gezond te blijven. Met een juiste voeding en oefening kunnen Brittany Spaniels tot 12 jaar leven.

27 Havanezer

havanezer

Havanezers zijn kleine honden die het heerlijk vinden om aangehaald te worden. Het zijn echte schoothondjes en hebben weinig beweging nodig om gezond te blijven. Deze honden zijn zeer aanhankelijk en nieuwsgierig. Havanezers zijn een zeer gezonde hondenras en kunnen ongeveer 13 jaar oud worden.

28 Whippet

whippet

Whippets zijn een andere ‘barkloze’ hond, stil om mee te leven. Ze zijn vriendelijk en zeer sociaal, en zouden liever zoveel mogelijk tijd doorbrengen met blije mensen. Deze intelligente honden zijn zeer eenvoudig te trainen. Ze hebben echter veel oefening nodig, waarom je ze niet alleen dagelijks uit moet laten, maar ook naar parken en plaatsen moet nemen waar hij/zij kan rennen. Whippets kunnen tot 13 jaar leven als ze goed worden verzorgd.

29 Canaänhond

Canaänhonden zijn territoriaal, wat ze uitstekende waakhonden maken. Hoewel ze zeer aanhankelijk zijn voor hun mensen, hebben ze absoluut geen vreemden nodig. Deze honden zijn rustig, maar doen het niet goed met jonge kinderen of andere huisdieren. Canaänhonden zijn een gezond ras en kunnen tot ongeveer 13 jaar leven.

30 Podenco ibicenco

podenco ibicenco

Podenco ibicenco’s gaan geweldig met kinderen om en zijn fantastische gezinshonden. Deze honden hebben veel energie en houden ervan om rond te rennen en te springen. Als je een grote tuin hebt, dan is het wel aan te raden om deze goed af te sluiten. Ze staan namelijk bekend als ontsnappingskunstenaars! Ze hebben korte vacht, en verliezen ook niet zoveel vacht. De Podenco ibicenco kan ongeveer 12 jaar oud worden.

Veelgestelde vragen

Wat is het minst doorgefokte hondenras?

Er is geen enkele hond die helemaal niet doorgefokt is, aangezien bijna alle hondenrassen op een bepaald moment door de mens zijn gefokt voor specifieke eigenschappen en kenmerken. Echter, sommige hondenrassen zijn minder doorgefokt dan andere en behouden meer van hun instinctieve en natuurlijke kenmerken. Enkele voorbeelden van deze minder doorgefokte hondenrassen zijn de Alaskan Malamute, de Siberische Husky en de Shiba Inu.

Welk hondenras kan het oudste worden?

Er is geen enkel hondenras dat specifiek bekend staat om de langste levensverwachting. Echter, in het algemeen worden kleinere hondenrassen als ouder beschouwd dan grotere hondenrassen. Hier zijn enkele hondenrassen die een langere levensverwachting hebben:

Chihuahua
Deze kleine hondenrassen kunnen tot wel 18 jaar oud worden.
Pekingees
Deze kleine hondenrassen kunnen ook tot wel 15 jaar oud worden.
Shih Tzu
Dit kleine hondenras heeft een levensverwachting van ongeveer 15 jaar.
Jack Russell Terriër
Deze energieke hondenrassen kunnen tot wel 15 jaar oud worden.
Lhasa Apso
Dit kleine hondenras heeft een levensverwachting van ongeveer 15 jaar.

De levensverwachting van een hond hangt af van veel factoren, waaronder genetica, gezondheid, verzorging en milieu. Het is belangrijk om uw hond regelmatig naar de dierenarts te brengen voor check-ups en preventieve zorg om zijn levensverwachting te maximaliseren.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie